Meyve Bilimi Dergisi yayın hayatına başladı

2 Mart 2014 18:53

MARİM tarafından hazırlanan Meyve Bilimi dergisinin ilk sayısı yayınlandı. Dergi meyvecilik ve bağcılığın pratik ve teorik yönlerini kapsayan, orijinal araştırma makalelerinin ve derlemelerin yayınlandığı hakemli bir dergi nitelindedir.

Uzun ve özverili bir çalışmanın sonunda çıkarılan dergi hakkında bilgi veren baş editör Dr. Adem ATASAY; Meyve Bilimi dergisi, Türkiye’de meyvecilik ve bağcılık alanındaki ilk hakemli dergi olma özelliğini taşıdığını, bu sebeple tarım camiasında bir farkındalık oluşturacağı ve bu alandaki boşluğu doldurmaya katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca bilimsel çalışma ve derlemelerin ulusal ve uluslararası düzeyde ilgili paydaşlara duyurulmasının amaçlandığını ifade etti.

Bu amaçla dergide; meyve yetiştiriciliği, ıslah, fizyoloji, hasat sonrası teknolojileri, bitki sağlığı, bitki besleme, organik tarım, tarım ekonomisi, genetik kaynaklar, gıda bilimi ve teknolojisi, tarımsal biyoteknoloji, tarımsal yapılar ve sulama, tarım makineleri gibi geniş bir konu yelpazesinde Türkçe-İngilizce makalelere yer verilmektedir.

 

Bu haber 1003 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...