‘’Hedefimiz 2 milyon turisti Isparta’ya çekmek’’

28 Şubat 2014 18:13

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta’ya 17 yeni müjdeyle geldi. Antalya’ya inen 10 milyon turistin yüzde 20’sinin Isparta’ya gelmesi için hedef koyan ve yeni projeler açıklayan Eroğlu, Derebağazı duble yolu tamamlandığında, Ekolojik Köy ve Europark Projeleriyle bu hedefe ulaşılabileceğini söyledi 

Bakanlığının Isparta’da uyguladığı 34 projenin temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu dün Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Eroğlu, önce Valilik özel defterini imzaladı. Ardından Bakanlığının hazırladığı plaketi Vali Özkan’a takdim etti. Vali Özkan da Bakan’a gül ürünlerinden oluşan sepet hediye etti. Sürekli gül ürünleri kullandığını belirten Bakan Eroğlu, “Bana ne kadar az gülü ürünü verirseniz Isparta’ya o kadar çok gelirim” diyerek espri yaptı.

62 MÜJDEYLE GELDİ

Daha sonra basın toplantısıyla Isparta’da yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, daha önce verdiği 45 müjdeye ek olarak 17 müjdeyle daha geldiğini söyledi Eroğlu, “Böylece 62 müjdeye tamamladık. Bu yatırımların toplam değeri 430 milyon lira” dedi.   Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 122 milyon liralık yatırımın töreninin Cuma günü yapılacağını kaydeden Bakan Eroğlu, “Bu yatırımların 13’ü sulama projesi, 21’i de taşkın koruma tesisi. Bu yatırımlar sayesinde 26 bin 702 dekar tarım alanı sulamaya açılacak. 28 bin 510 dekar sulamanın deposunun hazır olacak. 3 bin 793 dekar tarım arazisi, iki ilçe, bir baraj, 16 köy, 11 mahalle taşkın zararlarından korunacak” bilgisini verdi. Bakan Eroğlu, “1000 günde 1000 gölet kapsamında Isparta’ya ayrıcalık yaptık. Isparta’da sulanmadık yer bırakmayalım dedik. Burada 2003 yılına kadar 8 gölet yapılmış biz 56 gölet yapıyoruz” diye konuştu.

HÜKÜMETTEN 4.2 MİLYARLIK YATIRIM

Isparta’ya hükümetin büyük önem verdiğini kaydeden Bakan Eroğlu, “Başbakanımız Isparta’ya büyük önem veriyor. Vekillerimiz de Isparta için çalışıyor.  Isparta ne istemişse ödenekler tahsis edilmiş. Hükümet, 11 yılda Isparta’ya 4.2 milyar TL’lik yatırım yaptı” dedi.

TALEPLER GELSİN KAPALI SİSTEME ALALIM

Yeraltı sulama sistemlerini kapalı sistem yaptıklarını belirten Eroğlu, “Geçmişte açık sulama olarak yapılan sistemlerin tamamen kapalı borulu sisteme dönmesi şeklinde söz verdik. Talepler gelsin. Biz bunların projesini yapar tamamen yenileriz” diye konuştu.

"DEREBOĞAZI YOLU'NDA YENİ GELİŞME"

Isparta'yı Antalya'ya bağlayan Dereboğazı yolunun duble yol olması için12 kmIsparta,12 kmAntalya tarafından olmak üzere ihalesinin yapıldığını söyleyen Bakan Eroğlu, "70 km'lik bölümün de projesi hazırlandı. Bu yoldan ben bir kaç kez geçtim. Güzel bir yol olacak. Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 25'i buraya gelse büyük kazanç sağlar. Bu yolu çok önemsiyoruz” dedi. Isparta’nın yıldızının çok parlak olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “Isparta gelişmeye çok parlak Dereboğazı yolu yapılınca Antalya’dan gelecek turistlerde patlama olacak. Hedefimiz Antalya’ya gelen turistin yüzde 20’sini buraya çekmek. 2 milyon turisti buraya çekmek mümkün. Zor değil”  görüşünü iletti.

GELİN EKOLOJİK KÖYÜ BİRİLTE KURALIM

Isparta’da turizmin gelişmesi için yen bir fikir ortaya atan Eroğlu, “Gerekirse yeni bir slogan bulalım. Dünya’da cenneti görmek istiyorsan gel Isparta’ya diyelim. Eğer bir hedefe kilitlenirseniz buna ulaşmak mümkün. Bunun için vizyon olması gerekiyor. Isparta’yı merak ettirmemiz lazım.  Ekolojik köy için talep olması lazım. Biz hazırız. Bunu kurmak isteyen varsa kuralım. İşadamlarına teklif ediyoruz Ekolojik köyün yanına butik otellere de müsaade ederiz. Gelin yapalım. En güzel örneği Uludağ. Orada bungalow evler yaptık. Bir ev 45 bin liraya kuruluyor. 10 tan yapsan 450 bin lira Bu para değil ki” diye konuştu.

GÖLCÜK’E EUROPARK PROJESİ

Son olarak turizmi geliştirme adına Gölcük Milli Parkına da Europrak şeklinde talep geldiğini belirten Eroğlu, “Bunun için hazırlıklara başladık. Avrupai bir proje olacak. 2 milyon turistin ziyaret edeceği bir alan kurmak istiyoruz”  dedi.        

 

Bu haber 838 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...