“Partim aday çıkardığı için Başkan Yardımcılığı görevini kabul etmedim”

26 Şubat 2014 18:05

Demokrat Parti eski İl Başkanı Hüseyin Dede, MHP ve Ak Parti’den kendisine teklif geldiğini ancak partisinin Ömer Levent’i aday göstermesiyle birlikte bu teklifleri reddettiğini söyledi. Dede, “Günaydın bana Başkan Yardımcılığı görevi teklif etti ancak ben yıllarca MHP’nin bayrağını salmamış arkadaşlarımıza saygısızlık etmemek adına teklifi geri çevirdim” dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi arenada da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Özellikle son bir aydır Demokrat Parti (DP) eski İl Başkanı Hüseyin Dede’nin MHP’den Kontenjan Belediye Meclis Üyesi adayı olacağı yönünde söylentiler dolaşmış ancak listeler açıklandıktan sonra Dede’nin ismi yer almamıştı. Bunun üzerine dün partisinin Belediye Başkan Adayı tanıtım toplantısına katılan Dede, önemli açıklamalarda bulundu.

“BİZ HALA DİMDİK AYAKTA YAPTIĞIMIZ İŞLERLE GURUR DUYUYORUZ”

DP’nin ulu bir çınar olduğunu ve DP demenin aşk, hayat, hizmet, ülke demek olduğunu belirten Dede, “Demokrat Parti, birleştirmek ve bütünleştirmektir. Bölüp, parçalamak değildir. Herkes Demokrat Parti’de hizmet etmiştir, hizmet almıştır. Babası, dedesi Demokrat Partilidir ve kendisi de bu partiden bir yerlere gelmiştir. Fakat Türkiye’deki siyasi konjonktür büyük partileri küçülterek, içlerini boşaltarak, bazı partilerin iktidar olmasını sağlanmıştır. Bizler halen daha dimdik ayakta, bu ülkeye yaptığımız hizmetlerle gurur ve onur duyuyoruz” dedi.

“1 AYDA GERÇEKTEN PARTİ VE ÇİZGİ

DEĞİŞTİRMEK ÇOK KOLAY BİR ŞEY DEĞİL”

Öte yandan hakkında yaklaşık 1 aydır “MHP’ye ya da AKP’ye geçecek” şeklindeki söylentilere de cevap veren Dede, şu açıklamayı yaptı; “Bana AK Parti’den de MHP’den de teklif vardı. Yalnız daha önceki görüşmelerimde ‘Partimden Belediye Başkan Adayı çıkarsa, orada görev yaparım’ dedim. Eğer partimde aday yoksa mutlaka benimde Isparta’ya bir katkım olsun diye düşündüm. MHP ve Belediye Başkanımız bana bu teklifi yaptığında İl Başkanı İsa Yalçın Beyle görüştüm. Sayın Yalçın’a; ‘Belediye Başkanımız bana böyle bir lütufta bulundu. Siz teşkilat olarak ne düşünürsünüz’ dediğim de; ‘Onur ve gurur duyarız’ dedi. 1 ayda gerçekten parti ve çizgi değiştirmek çok kolay bir şey değil. Yalnız geçen hafta Sayın Günaydın’la yaptığımız görüşmede kendisi bana ‘seni kontenjana yazıyorum ve başkan yardımcısı yapıyorum, beraber bu görevi yürüteceğiz’ dedi. Ben de düşündüm ve dedim ki; ‘Benim partim Demokrat Parti. 35-40 yıl hizmet etmişim. Dışarıdan birisi gelir de benim partim ben dururken bir başkasına bu görevi verirse yıllarca MHP’nin bayrağını sallamış insanlar bana ne der’ dedim. Bu yüzden de siyasette Demokrat Parti’de devam edeceğimi söyledim. Sayın Başkanımız belki üzüldüler ama MHP il yönetimi ve il başkanı, Sayın Günaydın’a teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Bizler gerçekten DP içinde yorulmuş, DP’li insanları görünce evinde huzur bulmuş, başkalarının emeğine saygısızlık etmeden yetişmiş insanlarız. Onun için Demokrat Parti’nin adayı da olduğuna göre dün ve bugün olduğu gibi yarın da olacağı gibi biz Demokrat Partiliyiz. Biz bir aileyiz. Biz birbirimizi gerçekten görmeden edemeyiz. Onun için partimdeyim. Partimin tabelaları ininceye kadar partimin neferi olmaya devam edeceğim.

“DP’Yİ TEMMUZ AYINDAN SONRA GÖRECEKSİNİZ”

İnşallah Temmuz ayından sonra Demokrat Parti’nin ne olduğunu ve nereye geldiğini hep birlikte göreceğiz.”

 

 

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...