“2 işçi çalıştıran berber bile telaş içerisine girdi”

25 Şubat 2014 18:23

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, 2014 yılı itibariyle Yasalaşan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı çalıştırma konusunda toplumda büyük bir korkunun oluştuğunu ileri sürdü. Aksine işveren ve işçiyi korumak amacıyla getirilen bu yeniliğin halka doğru anlatılmadığını savunan Ergin, “Devletin bu konuda işverene katkısı var. Bunu iyi bir şekilde anlatacağız” dedi.

İŞKUR İl Müdürlüğü yarın saat 10.00’da Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda önemli bir toplantı düzenliyor. Toplantıya İzmir Grup Başkanlığı’ndan 2 Müfettiş katılacak ve Yasalaşmasına rağmen halen daha halk arasında bilinmeyen İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilgilendirme yapacak.

TÜM ISPARTA’YA ÇAĞRI

Düzenlenecek olan toplantıya herkesi davet eden İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, İş Sağlığı Güvenliği Yasası’yla birlikte tüm sektörlerin sorumlu durumuna geçtiğini belirtti. Kamudan özel sektöre kadar birçok alanın bu yasa kapsamına alındığını dile getiren Ergin, “Bu kanun berberden apartman yöneticisine kadar birçok yeri kapsıyor. Bu kanunla ilgili sadece cezai müeyyideler öne çıkartıldı. Toplumda sanki baskı unsuru ve korku telaşı üzerine yapılmış bir çalışmanın olduğunu gördük. Özel sektörün biraz daha bu kesimlerden talep alma çabası içerisinde olduğu için bunun öne çıkartılarak anlatılan bir yönü var. Hâlbuki bunun doğru olmadığını söylüyoruz” dedi.

2 MÜFETTİŞ KONUYU ENİNE BOYUNA ANLATACAK

Öte yandan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın hem işverenin hem de işçinin canını ve malını güvenlik altına almak için çıkartıldığını ifade eden Ergin, “Biz bu yasayı doğruca anlatabilmek adına 26 Şubat Çarşamba günü saat 10.00’da Öğretmenevi’nde bir toplantı düzenliyoruz. Bu toplantıya İzmir Grup Başkanlığı’ndan 2 müfettişimiz katılacak ve kendileri anlatacak.

“KORKUYU KIRMAK İSTİYORUZ”

Bu toplantıyı çok önemsiyorum. Çünkü korkuyu kırmak istiyoruz. Devletin imkânlarını anlatarak, devletin güler yüzünü topluma anlatmak istiyoruz. Çünkü önemli bir yenilik getirildi. Bugün 2 işçi çalıştıran berber bile telaş içerisinde. Ceza öderim telaşındalar. Böyle bir şey var ama bununla ilgili katkıyı da devlet verecek. Çünkü konu sağlığı ve güvenliği ilgilendiriyor. Toplumun her kesimini bu toplantıya bekliyorum. Kamu kurumlarındaki tüm arkadaşlarımızı da bu toplantıya davet ederek yasanın anlaşılabilir bir duruma getirmek istiyoruz. Dert yanmaktan öte çözüm odaklı olalım anlayışını yaymak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber 759 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...