“Siyasete kadın eli değmeli”

25 Şubat 2014 18:03

CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan yerel seçim listelerinde kadın adaylara özel önem verdiklerini söyleyerek “siyasete kadın eli değmesi hem siyasi hayatı düzenleyecek hem de yapılan hizmetleri güzelleştirecektir. Bunu bilen bir parti olarak kadın adaylara özel önem veriyoruz” dedi.

Kadının önemini ve değerini bilen tek partinin CHP olduğunu ifade eden Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan ise, “20 kişi içinde 9 bayana mecliste yer veriyoruz. İl Genel Meclisi’nde de yüzde 33’lük kotayı uyguluyoruz. Isparta’nın zenginleşmesi için kadınlara ihtiyaç vardır. Gittiğimiz her yerde kadınlarımızı siyasete katmak istiyoruz. Fakat çalışıyor olmaları, devlet memuru olmaları ve gerek aile gerekse de toplum baskısı bunu engelliyor. Mahalle gezilirimizde kapılarını çaldığımız bayanlarımız, aman komşum duymasın diyor. Mensup olduğu partisini gizlemek zorunda kalıyor.” diye konuştu.

Seçim çalışmalarına Kadın Kolları Başkanlığı olarak destek verdiklerini söyleyen Güzelcan, “Günde bin 500 kapı çalıyoruz. Ev toplantılarımızı pazardan pazara yapıyoruz. Bire bir görüştüğümüz için sorunlara değinebiliyoruz ve çözüm yolları arıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...