Arı Sağlığı ve Arı Ürünlerinin Çeşitlendirilmesi Eğitim Toplantısı

25 Şubat 2014 17:44

13 Şubat 2014 tarihinde Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Isparta Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından “Arı Sağlığı ve Arı Ürünlerinin Çeşitlendirilmesi” eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği yönetim kurulu Başkanı Bahri Yılmaz, Uşak üniversitesinden Prof. Dr. Nuray Şahinler, Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Özkırım ve Hacettepe Üniversitesinden uzman Erkay Özgür konuşmacı olarak katıldı.

Ispartalı arı yetiştiricilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda Uzmanlar “Arı Sağlığı ve Arı Ürünlerinin Çeşitlendirilmesi” konularında katılımcılara detaylı bilgiler sundular.

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Özkırım; Arıcılığı en önemli sorularının arı hastalıkları, arı içerisinde yaşayan patojenler, bakteriler ve virüsler olduğunu belirterek, asıl hedefimiz biyolojik mücadele ve hastalanmadan önce arıyı korumak olduğunu söyledi.

Toplantının son bölümünde ise katılımcıların soruları cevapladı. Toplantı sonunda arı yetiştiricileri bu tür organizasyonların çok faydalı olduğunu ve uzmanlardan birçok konuda bilgiler aldıklarını belirterek. İlerleyen günlerde de bu tür toplantıların yapılmasını istediklerini belirttiler.

Bu haber 745 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...