MHP ne sürpriz yaptı ne de beklenen isimleri ortaya koydu

21 Şubat 2014 18:50

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın listesi beklendiği gibi olmadı. Mevcut meclis üyelerinin 12’si çizildi. Adı MHP ile özdeşleşmiş kişiler listede yer buldu. Listede başka partilerin tabanına hitap edecek isimlere de yer verilmedi.

MHP'de belediye meclis aday listesi açıklandı. Son güne kadar bekletilen ve sürprizlerle dolu olduğu iddia edilen MHP listesi beklendiği gibi olmadı.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

MHP'nin Merkez İlçe Seçim Kurulu'na birkaç eksikle sunduğu listede mevcut Belediye Meclis üyelerinin yüzde 90'ı yer almadı. Mevcut Meclis üyelerinden sadece Başkan Yardımcısı Orhan Eren ile Havva Gökdoğan yeniden aday yapıldı. Eren 2.sıraya yazılırken, Belediye Başkanı Günaydın'ın akrabası Gökdoğan 7.sırada yer aldı. MHP Grup Sözcüsü Metin Kaya, İl Başkanı Yalçın'a yakınlığı ile bilinen Kerem Araz ve Alparslan Türkeş'in yeğeni Tevfik Katırcıoğlu gibi isimlerin yeni listeye alınmaması dikkat çekti. Meclise aday olmayan ISBAŞ Genel Müdürü Salih Serçe de yeni dönem listesinde yer almadı.

İŞTE KONTENJANLAR

Günaydın'ın kontenjanı olarak Harita Mühendisi Süleyman Gülboy, Metro Dershaneleri Müdürü Muzaffer Kılınç ve Yakaören’de 2 dönem muhtarlık görevinde bulunan İbrahim Can’a yer verildi.

MHP TABANINA HİTAP EDİYOR

BAŞKA PARTİLERE AÇILIM YOK

Öte yandan Meclis üye listesinde ilk sırada eski ülkücü, Anavatan Partisi'nden bir dönem İl Genel Meclisi üyeliği yapan Nedim Yürekli yer alıyor. Başkan Günaydın'ın okul arkadaşı Başkan Yardımcısı Orhan Eren ikinci sırada yer alarak dikkat çekti. Merhum Milli Eğitim Müdürü, 2004-2009 yılları arasında da meclis üyeliği yapan Mahir Göker'in oğlu Oğuzhan Göker meclisin 3.sırasında yer aldı. Eski Pazarköy Belediye Başkanı Mali Müşavir Hüseyin Dikyar dördüncü sırada, İl Genel Meclisi Üyesi Gürsan Taştekin beşinci sırada, eski meclis üyesi Şenal Karakaya altıncı sırada, MHP camiasından Nail Bayram sekizinci sırada, eski meclis üyesi Muhittin Gül dokuzuncu sırada, Akif Aslan onuncu sırada, Otogar esnafından Arif Aslan on birinci sırada, tanınmış esnaflardan Ali Sancaktaroğlu ise on ikinci sırada yer aldı. Ömer Tahir Gürakan 13.sırada, Belediye Başkanı Günaydın'ın dayısının oğlu Musa Kaya 14.sırada, Hasan Kılınç 15.sırada, Emekli öğretmen Hüseyin Şengül 16.sırada, Ali Haydar İlter 17.sırada, Hakan Okçu 18.sırada, eski Ülküm İşçiler Derneği Başkanı Önder Topçu ise 19.sırada kendine yer buldu.

YENİ TRANSFERLER

SON SIRALARDA

MHP'nin yeni ve genç isimlere son sıralarda yer vermesi dikkat çekti. Çam ailesinin 3.kuşak temsilcilerinden genç işletmeci Hasan Büyükçam 20.sırada, Çarkçı Mühendislik şirketinin sahibi Osman Gülay 21.sırada, Soner Tunç 22.sırada aday oldu. ITSO Meclis üyesi ve TOBB Delegesi Murat Çelebi'ye 23.sırada yer vermesi şaşkınlık yarattı.

KONUŞULANLARIN

HİÇBİRİ YOK

Öte yandan kulislerde MHP'nin meclis aday listesinde yer alacağı konuşulan kişilerin hiç biri listede yer bulamadı. Daha önce MHP listesinde yer alacağı söylenen Hüseyin Dede, Murat Dolmacı, Muammer Kara, Alper Bayhan, İbrahim Güler, Mehmet Zengin gibi isimlerin listede olmaması da dikkat çekti.

 

Bu haber 1419 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...