“O Zaman Hepimiz Suçluyuz…”

21 Şubat 2014 18:29

Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. İlker Büyükyavuz, İstanbul, Ankara ve Kırıkkale tabip odası yöneticilerine açılan davaları eleştirerek, “Haklı demokratik tepkilerde halkımızın yanında yer almak ve hekim olarak ihtiyaç duyulan yerde mesleğimizi icra etmek suçsa; Biz bu suçu Hekimler ve Tabip Odaları Yöneticileri olarak işledik, işlemeye devam edeceğiz” dedi.

Büyükyavuz’un açıklaması şöyle: “Son yıllarda hükümetin giderek artan baskılarından ve keyfi davranışlarından bunalan halkımızın sabrı gezi parkı müdahalesiyle tükenmiştir. Geçtiğimiz yıl hatırlayacağınız gibi halkın birikmiş öfkesi tepkiye dönüşüp sokakları meydanları doldurmuştur. TTB ve bağlı odalar bu demokratik tepkinin yanında yer almış, tüm hekimlerimiz bu olağanüstü durumda vatandaşlarımızın sağlık ihtiyacı için seferber olmuştur. Maalesef baskılara yenileri eklenerek İstanbul, Ankara ve Kırıkkale’deki Tabip Odası Yöneticilerine davalar açılmış, arkadaşlarımıza gözaltılar yapılmıştır. Haklı demokratik tepkilerde halkımızın yanında yer almak ve hekim olarak ihtiyaç duyulan yerde mesleğimizi icra etmek suçsa; Biz bu suçu Hekimler ve Tabip Odaları Yöneticileri olarak işledik, işlemeye devam edeceğiz. Kendimizi ihbar ediyoruz.

İstanbul, Ankara ve Kırıkkale Tabip Odalarının yanındayız ve Oda yöneticilerimize yapılan bu baskıları şiddetle kınıyoruz. 21 Şubat 2014 tarihinde duruşması bulunan Kırıkkale Tabip Odası yöneticilerinin yanlarında olacağız. Bu davaları hepimize karşı açılmış sayıyoruz, savunmamızı da hep birlikte yapacağız.

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...