Belediye harçlarında %60’dan fazla indirim yapıldı

20 Şubat 2014 15:24

Yüzde 2000'e varan oranlarda zam yapılan işgaliye, tabela, eğlence ve hafta tatili harçlarında yüzde 60’dan fazla oranlarda indirim yapıldı. Belediye Başkanı Günaydın, “Baştan beri yanış olduğunu düşünüyorduk. Rakamlar yüksek gelirse tekrar itiraz edeceğim” dedi.

Bakanlar Kurulu’nun esnafı şoke eden hafta sonu, eğlence, tabela ve işgaliye zamlarında geri adım atıldı. Bakanlar Kurulu, başta Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başta olmak üzere esnaflardan gelen tepkiler üzerine fiyatlarda yeni bir düzenlemeye gitti. Belediyelerce tahakkuk ettirilip tahsilatı yapılan vergiler daha önce Belediyelerin uyguladığı makul seviyeye çekildi. Bütün harçlarda yüzde 60'dan fazla oranda indirim yapıldı.

“BAŞINDAN BERİ YANIŞ BİR KARARDI”

Öte yandan kararı değerlendiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Baştan yanlış olduğunu biliyorduk. Çünkü belediyeler her zaman halka hizmet tarzında ve ciddi anlamda bir işlevliği kazanacak kadar karlılık yapma prensibinde olması lazım. Ama o rakamlar çok yüksekti. Halkın yanında olmamış sayılırdık. Biz bunu hemen anladık ve Cumhuriyet Savcılığı’na yürütmenin durdurulması için itirazda bulunmuştuk. Mutlu oldum. Bakanlar Kurulu’nun bu konuda geri adım atmasından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Henüz bu rakamlar önümüze gelmedi. Yeniden bir toplantı yapılacağı ve karardan geri dönüleceğini duyduk. Ama ben çok olumlu gelsin istiyorum. Rakamlar yine yüksek gelirse tekrar itiraz etme düşüncem var” dedi.

14 BİN İŞYERİ KAPANDI

Halkın 11 yıldır çok sıkıntılı zamanlar yaşadığını ifade eden Günaydın, “İstihdam ve işyerlerimizde çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu yasa olmasa çok işyeri yine kapanacaktı. 11 yıldan bu yana 14 bin işyeri kapandı. Kapanmaları azaltır bu. Karardan döndükleri için teşekkür ve tebrik ediyorum. Arkadaşlar araştırmış Türkiye’de karara itiraz eden tek belediye Isparta Belediyesi olmuş. Bir anlamda da tüm belediyeleri temsil etmiş oluyoruz” diye konuştu.

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...