CHP Kadın Kolları´ndan Hızırbey sakinlerine ziyaret

20 Şubat 2014 15:17

Hızırbey Mahallesinde evleri ziyaret eden CHP Kadın Kolları üyeleri Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan dikiş nakış kursunun yapıldığı yeri görünce şaşkına döndü. CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan “bir kez daha kadınlarımızın ne şartlarda olduğunu gördük. Sosyal tesis olamayan mahallelimizi bu duruma düşürenler yerel yöneticilerdir” dedi.

CHP Kadın Kolları mahallerde yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında vatandaşların kapısını çalmaya ve dertlerini dinlemeye devam ediyor. CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’nın projelerini ev ev dolaşarak anlatan CHP Kadın Kolları üyeleri Hızırbey Mahallesinde vatandaşlarla görüştü. Hızırbey Mahallesinde bayanlar için dikiş nakış kurslarının verildiği yeri de ziyaret eden CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan “

Bir kez vatandaşların haklı talepleri olan sosyal tesislerin ihtiyaç olduğunu gördük. Mahalle sakinlerimizden aldığımız bilgilere göre sosyal tesisleri olmadığı için, bilgisayar kursu, dikiş nakış kursu vs gibi kursların yapıldığı yer her hangi bir apartmanın bodrum katında camları kırık, sobası yok, soğukta çalışma yapılan alanlar. Öğrenci sayısı 25 kişi olan kurslardaki vatandaşlarımız daha sağlıklı alanlara kavuşmak istiyor” dedi

VATANDAŞ DİLEKÇELERİNE CEVAP ALAMIYOR

Güzelcan vatandaşların temizlik işlerinden de memnun olmadığını söyleyerek “Belediyeye iş makinası, kepçe alındı deniliyor. Ama vatandaşlarımız bu makinaların çalıştığını hiç görmediklerini ve sokaklarının pislik içinde olduğunu belirtiyor. Şimdiki belediye önceki seçimlerde kapılar herkese açık sorunlarınız bir bir dinlenecek demişti. Vatandaşlar ise 5 yıldır kapıları hiç açık görmediklerini, belediyede görüşmek için 4 saat bekletildiklerini, yazdıkları dilekçelere yanıt verilmediğini dile getiriyor” diye konuştu.

Bu şeklide bir yerel yönetimden şikayetçi olan vatandaşların CHP’yi destekleyeceklerini söyleyen Leyla Havva Güzelcan “ağaç dikmekle, yol yapmakla iş bitmiyor. Vatandaşlar insana değer verildiğini gösteren çalışmalar yapılmasını talep ediyor. Hızırbey Mahallesinin 34 bin metre kule park yeri var. Kule park diye adlandırılan Hızır kule parkı diye isimlendirilmesini ve bazı sosyal olanaklar sağlanmasını istiyor. Park bakımsız tuvalet yok, çeşme yok. İnsanlar buraya piknik yapmaya geliyorlar” şeklinde konuştu. 

Bu haber 962 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...