Hepsi Günaydın’a yüklendi!

18 Şubat 2014 15:52

Kendilerini esnafa ifade edebilmek için hiçbir Oda seçimini kaçırmayan siyasiler dün de Kunduracılar, Terlikçiler, Sayacılar ve Ayakkabı Tamircileri Odası Genel Kurulu’na katıldı. SP, CHP ve AKP’nin Belediye Başkan adayları hep birlikte Günaydın’a yüklendi.

Kunduracılar, Terlikçiler, Sayacılar ve Ayakkabı Tamircileri Odası Genel Kurulu dün yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kongreye; Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, AKP Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, CHP Belediye Başkan adayı M. Lütfü Çakmakçı, Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan, parti İl Başkanları, Oda Başkanları ve çok sayıda üye katıldı. Tek listeyle gidilen ve kısa süren kongre sonrası siyasilere söz verildi. İlk konuşan Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan oldu.

“ASFALT DÖKECEK BİR BELEDİYE BAŞKANI ARIYORSAK

KARAYOLLARINDAN BİRİSİNİ SEÇELİM O ZAMAN!”

Seçimlerde herkesin kendi partisini kurtarmanın derdine düştüğünü ancak gündemde de bazı gelişmelerin yaşandığını belirten Çakan, “Geçmişte ciddi hatalar yapılmış. Bunu iktidar partisi de yapmış, muhalefette yapmış! Önümüzde ITKM gibi ciddi bir sorun var. Eğer esnafın durumu iyi olursa Isparta’nın da durumu iyi oluyor. Biz burayı düzeltelim derken her gün yeni bir olumsuz gelişmeyle karşılaşıyoruz. Oy lazım olduğu zaman size geliniyor, şans tanımaya gelindiğinde ise ulusal firmalara gidiliyor. Biz AVM’leri kıskandıracak çarşı ve pazarlar oluşturma sözü veriyoruz size. Bunun yanında ‘Belediyecilik’ derken rutin işleri anlattılar ve biz de buna inandık. Biz asfalt dökmek için birisini seçeceksek, Karayollarından birini seçelim. En çok asfaltı onlar döküyor. ‘Yol yapsın, asfalt döksün diye Belediye Başkanı seçelim’ denir mi? Bunların dışında birini yaparsa asıl görevini yapmış olur. Saadet Partisine verilen oy boşa gider söylentilerine kulak asmayın. Oyu kime verirseniz ona gider” dedi.

“BELEDİYE İNSANLARIN KENDİNİ

TATMİN ETTİKLERİ YERLER DEĞİLDİR”

Öte yandan Belediyelerin insanların kendini tatmin ettikleri yerler olmadığını savunan CHP Belediye Başkan adayı M. Lütfü Çakmakçı ise “Isparta esasında çok şanslı bir il. Ama ne yazık ki bu avantajımızı doğru kullanmıyoruz. Belediyeler sizin önünüzü açmamışlar. Belediyeler ciddi anlamda önderlik edebilecek güce sahiptirler. Konya sanayisinin gelişmesinde enteresan bir olay vardır. Sanayi gelişsin diye bir araç alır onu söylemeyeceğim o araçtan 5 tane alacağım der ve sanayinin gelişmesi böyle başlıyor. Esnafınız kan ağlarken lüks bir takım yatırımları 5-10 yıl sonra faydalanacağı yatırımlar yaparsanız ciddi sıkıntılar yaşatırsınız. Bu anca kendini tatmin eder. Hizmet yarışına girdik. Son derece seviyeli götürüyoruz ama zaman zaman bunu düşürmek isteyenler var” diye konuştu.

“İNSANIMIZ AVM’LERDEN SIKILIP

ÇARŞILARA YÖNELMEYE BAŞLAYACAKTIR”

Son olarak AVM’leri kıskandıracak şekilde çarşıyı yeniden organize edeceklerinin sözünü veren AKP Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş da “Isparta’da yaşanan süreç malum. Esnafımızın en fazla mağdur olduğu durum ITKM inşaatını gecikmesidir. Bu hareketliliği ciddi anlamda etkiliyor. Esnafımızı zaten bundan yeterince mağdur oldu. Ulusal firmalara yer verilerek esnafımız daha da bitirilmek isteniyor. Çarşı merkezinde düzenleme eksikliği var. Yerel yönetimin buna öne ayak olması gerekiyor. Bizim insanımız AVM’lere gitmekten sıkılacaktır. Ama çarşı organizma gibidir değişen bir yapısı vardır. Bunların harekete geçirdiğimiz zaman esnafımızın mağduriyetini minimize etme şansını yakalayacağızdır. Bunun için söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...