Alev Sevük güven tazeledi

15 Şubat 2014 13:05

Kurulduğu günden bu yana önemli çalışmalara imza atan Yardımsevenler Derneği’nin Isparta Şubesi, 32’nci Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Alev Sevük, üyelerinin güven oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Dernek üyeleri, çeşitli yardım dernekleri temsilcilerinden oluşan yoğun katılımın olduğu kongrenin açılışı, dün saat 14:00’te çoğunluğun sağlanmasıyla birlikte gerçekleştirildi. Kongrede ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarının okunması ve ibrasının ardından Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile Üst Kurul delegeliği seçiminin ardından dilek ve temenniler ile kongre sona erdi.

Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Alev Sevük, üyelerinin güven oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

ISPARTA’NIN YARDIMLAŞMA ALANINDAKİ İLK DERNEĞİ

49 yıl önce Isparta’da kurulan ve şu an 203 üye ile hizmet veren Derneğin Başkanı Alev Sevük, Isparta’nın yardımlaşma alanında ilk derneği olduğunu belirterek,  18 yıldır dernekte bil fiil çalıştığını ve 10 yıldır da dernek başkanlığı yaptığını belirterek, şunları söyledi: “

Derneğimizin genel merkezi Ankara’dadır. Derneğimiz Ankara’da 1928 yılında Yoksul Kadına Yardım Cemiyeti adı altında kurulmuştur. 28 Ocak 1938 yılında adı Büyük Önder Atatürk’ün imzasıyla Yardım Sevenler Cemiyeti olmuştur. Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernekler arasında yer almıştır. Derneğimiz Isparta’da 27 Şubat 1965 yılında kurulmuştur. Isparta’da kurulan ilk derneklerden birisidir. Ben derneğe 1994 yılında üye oldum.

“KENDİ ÇABALARIMIZLA BİRŞEYLER YAPIYORUZ”

Bizim önceliğimiz üniversite talebeleridir. Onlara hissettirmeden yapmaya çalışıyoruz. İlk olarak buraya müracaat ediyorlar. Eskiden ilk, orta, lise, üniversite diye para veriyorduk ama şimdi ilkokul, ortaokul ve liseyi bıraktık üniversite daha önemli. Biz devletten para almıyoruz. Üyelerimizden topladığımız aidatlarımız var, şartlı bağışlarımız var her ay çocuk okutmak için toplanan. Bizim 80’e yakın üniversite talebemiz var bunun yanında da 65 tane de sene de iki kere yardımda bulunduğumuz muhtaç kadınlarımız var. Biz yardımda bulunduğumuz öğrencilerden her yıl öğrenci belgesi istiyoruz. Okuduğu okulda gerçekten okuyor mu diye bakıyoruz Biz bakıyoruz araştırıyoruz belli bir yerden maaş almadığımız için titiz davranıyoruz. Kendi çabalarımızla bir şeyler yapıyoruz. Çalışmalarımız genel merkeze bağlı olarak yapılmaktadır. Gezilerimiz, yemek davetlerimiz var. Onlardan kazandığımız paraları çocuklarımıza aktarıyoruz. Burslar okunulan bölüme göre değişiklik göstermektedir. Çünkü bazı bölümlerin masrafları daha fazla. Kısacası elimizden geldiğince yardımlarımızı aktarmaya çalışıyoruz. Biz genelde çocuklarımızı birebir görmüyoruz bankadan yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında okullarımıza bilgisayar aldık, anasınıfı döşediğimiz okulumuz var. Sağlık kuruluşlarına bağışlarımız oldu, köylerdeki insanlara kıyafet yardımlarında bulunduk” dedi.

YÖNETİM KURULU (ASİL)

Alev SEVÜK

Adile IŞIK

Emel İYİSOY

Hayriye BEYHAN

Ferah SAĞLAMER

Özden OKUR

Nükhet AYTAÇ

Şule OKUR

Ceyda ALTINİŞ

DENETİM KURULU (ASİL)

Vesile IRLAYICI

Kadriye ÇANKAYA

Nuran ARTAN

 

Bu haber 1453 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...