“Zabun’un çiçek bahçesindeki ayrık otları!”

14 Şubat 2014 19:07

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AKP İl Başkanı Osman Zabun’un meclis üye listesine yaptığı değerlendirmesi ve MHP’li Uğur Bestelci’nin AKP meclis üye listesinde yer almasını manidar bir yorumla eleştirdi. Yalçın, “İnşallah bu çiçek bahçesi olarak ifade ettiği her renkte, ayrık otları yoktur. Ayrık otlarını tespit ettiğimiz zaman bunları Sayın Zabun’a söyleriz” dedi.

Gerilen siyasi ortam AKP’nin meclis üyesi aday listesinin gün yüzüne çıkmasıyla yerini esprili yaklaşımlara bıraktı. AKP İl Başkanı Osman Zabun, listeleriyle ilgili değerlendirmesinde her renkten, her kesimden kişilerin bulunduğunu ve yanlışa dur diyecek isimlere özellikle yer verdiklerini bildirmiş, muhalefetin de ‘çorba liste’ değerlendirmesine “Çorba sağlığa yararlıdır” yorumunda bulunmuştu. Bu gelişmelerin ışığında MHP İl Başkanı İsa Yalçın’dan da hem düşündürücü bir o kadar da esprili bir cevap geldi.

“KİŞİLERİ KONUŞURSAK KİMİN YANLIŞ HANGİ

PARTİNİN DOĞRU OLDUĞU ORTAYA ÇIKAR”

Bu süreçte sapla samanın karıştırılmaması gerektiğini ifade eden Yalçın, şunları söyledi; “Son zamanlarda AKP’nin belediye meclis üyesi muhtemel aday listesi belirlendikten sonra kamuoyunda bazı gelişmeler oldu. Bu süreçte sapla samanı karıştırmamak lazım. Ben Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hazırladığı liste ve ne düşündükleri konusunda çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Ama listeyi hazırlayan siyasi parti, yanlışlıklara karşı dur diyen noktasında yaklaşırlarsa oradaki kişileri konuşmaya başlarız. Ya da oradaki bu kişilerin daha önceki söylemlerini ortaya koyarız ki, kimin yanlış hangi partinin doğru olduğu ortaya çıkar.

“AKP RAHATSIZLIĞINI, HASTALIĞINI

ÇORBAYLA MI TELAFİ ETMEK İSTİYOR?”

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, açıklamasında bu listenin ‘çorba liste’ olduğunu söylüyor. AKP İl Başkanı da ‘listelerinin Isparta’yı kucaklayan ve her renkten isimlerin’ olduğunu söylüyor. İnşallah bu çiçek bahçesi olarak ifade ettiği her renkte, ayrık otları yoktur. Bu ayrık otları tespit ettiğimiz zaman Sayın Zabun’a bunları söyleriz. Sayın Zabun, CHP İl Başkanı’nın çorba açıklamasına ‘çorba sağlığa faydalıdır’ demiş. Mizahi açıdan yaklaşacak olursak halk arasında bilindiği gibi çorba hastalara özel olarak ikram edilir. AKP’deki bu ciddi rahatsızlığı ve hastalığı bu çorbayla mı telafi etmek istiyor? Bunu da merak ediyorum.”

MHP MECLİS ÜYE LİSTESİNİ

BUGÜN TESLİM EDİYOR

Diğer taraftan meclis üyelerini 14 Şubat’ta yani bugün teslim edeceklerini ifade eden Yalçın, “Listeleri eksik verebiliriz. Daha sonra da düzenleme yapabiliriz. Çalışmalarımızın düzenli bir şekilde olması ve seçim kurullarında son günlerde harcanan yoğun mesaiyi azaltmak adına erken vereceğiz. Eklemelerimiz olursa sonradan bildireceğiz. Listeleri seçim kuruluna verdikten sonra bir açıklama yapmayacağız. Listeler YSK tarafından kesin olarak onaylandıktan sonra açıklama yapacağım. Biz de Isparta’da birilerinin tabiriyle ne çorba liste, ne de her renk bir liste olmayacak. Çünkü Isparta’yı, bu güzel memleketi temsil edecek 31 tane değil 31 bin tane insan yazılır. Biz bunun içerisinden mükemmele en yakın listeyi tespit etmeye çalışacağız. Isparta’da memleketine sahip çıkacak, birikimli çok sayıda insan var. Hiçbir listenin en iyi liste olarak ortaya konmasını doğru bulmuyorum. Ama biz mükemmele en yakın liste gayretinde olacağız. YSK’ya verilen dakikaya kadar listeler belli olmayacak. Listelerle ilgili şuana kadar herhangi bir bilgim yok. Bununla ilgili kişiler liste çalışmalarını yapıyorlar.

“LİSTEDE SÜRPRİZ YOK BAŞARILI İSİMLER VAR”

Bu şans oyunu değil. Sürpriz diye bir şey olmayacak. Siyaset bir taktik üzerine kurulur. Isparta’da en iyi sonucu alabilecekler konusunda bazı isimler olacak. Ama bunlara sürpriz diyemeyiz. Diğer partilerin listelerinin belirlenmiş olması, bizim listemiz için iyi oldu. Isparta’ya en hayırlı liste MHP’nin listesi olacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 880 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...