“Malumun ilanı!”

14 Şubat 2014 19:04

Atlasjet sahibi Murat Ersoy'un 2007 yılında Isparta’da düşen uçakla ilgili sarf ettiği, “Uçağın uçuş kabiliyeti yoktu” sözleri, kazada hayatını kaybeden Özgen Berkol Doğan’ın babası Nevzat Doğan tarafından “Malumun ilanı” olarak değerlendirildi.

Kasım 2007'de Atlasjet'e ait İstanbul-Isparta seferini yapan uçak düşmüş, kazadan kurtulan olmamıştı. Halen davası süren kazayla ilgili şirket sahibi Murat Ersoy'un bir başka duruşmada sarf ettiği “Uçuşları yapabilecek kabiliyette olmayan havayolu şirketinden kiralanan bir uçak Isparta'da düştü. Eğer filoda olmayan uçaklar, tur operatörlerine pazarlanmasaydı, bu uçak Isparta seferini yapmayacak, bu elim olay da yaşanmayacaktı” sözleri tartışmalara neden oldu.

“O UÇAĞIN UÇMAMASI GEREKTİĞİNİ HERKES BİLİYORDU”

Kazada hayatını kaybeden Özgen Berkol Doğan'ın babası Nevzat Doğan, Murat Ersoy'un ifadeleriyle ilgili “’Malumun ilanı' diye eski bir tabir vardır. Bu bilinen bir şeydi. Bu uçağı Atlasjet'e kiralaya firmanın yetersiz olduğunu, uçakların bakımsız olduğunu, arızalı olduğunu bizler biliyorduk. O dönemdeki bütün sivil havacılık camiası da biliyordu. Bunu tek bilmeyen herhalde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüydü. Dolayısıyla bu şirketin uçuşlarını durdurmadı" dedi.

“KENDİ AĞZIYLA YAKALANDI”

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bahsi geçen şirketleri sürekli denetleyerek 50-60 civarında eksik bulduğunu dile getiren Doğan, “Bu eksiklerin hepsi uçağın hareket etmemesini gerektiren eksikler. Bütün bunları bütün camia biliyor. Murat Ersoy Efendi dahil bütün camia bunu biliyor. Ve bugün başka bir davada 'müdürlerim beni kandırdılar, kazıkladılar. Benim şirketimi ele geçirmeye çalıştılar' derken ağzından kaçırıyor. 'Benim uçaklarımı daha ucuz fiyatlarla Suudi Arabistan Havayolları'na kiraladılar. Uçağım kalmadı elimde. Kendi uçuşumu yapabilmek için de uçma yeteneği olmayan ya da eksik olan başka bir şirketten uçak kiralamak zorunda kaldık. O olmasaydı Isparta kazası olmayacaktı' diyor. Bu malumun ilanı. Kendi ağzıyla yakalanması. Düne kadar ‘ben bunları bilmiyordum’ diyordu. Ama o şirketin yeteneksiz olduğunu biliyordu. Sivil Havacılık Kurumu da biliyordu ama uçuşlarını engellemedi. Engellemiş olsaydı bu kadar canı kaybetmeyecektik biz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 739 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...