SDÜ’de Hedef 1200 yabancı öğrenciyi 10 bine çıkarmak

13 Şubat 2014 19:02

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicoğlu, çok kısa bir sürede SDÜ ve Isparta’yı uluslararası hüviyete büründürecek planlarının olduğunu açıkladı. Kimseye ağabeylik taslama gibi bir düşüncelerinin olmadığını ancak gelecekle ilgili ortak söz söylemek istediklerini bildiren İbicioğlu, “SDÜ’de şuanda 63 farklı ülkeden 1200 öğrenci eğitim görüyor. Hedefimiz bu sayıyı yakın zamanda en az 10 bine çıkarmak” dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, dün gazetecilerle bir araya gelerek yeni stratejik planlarını açıkladı. İlk olarak Üniversitelerarası Kurul Başkanı olarak yabancı öğrencilerle ilgili YÖK Başkanıyla bir görüşme yaptıklarını ve artık kendi sınavlarını yapıp, yabancı öğrenci alabileceklerini açıklayan İbicioğlu, “Çok kısa bir sürede Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta’yı uluslararası hüviyete büründürecek planlarımız var” dedi.

HEDEF 10 BİN YABANCI ÖĞRENCİ

SDÜ’de şuanda 63 farklı ülkeden 1200 öğrencinin eğitim gördüğünü bildiren İbicioğlu, “Hedefimiz bu sayıyı yakın zamanda en az 10 bine çıkarmak. Burada artık insanlar kendilerini uluslararası bir ülkede ve uluslararası bir şehirde, bir dünya şehrinde yasadıklarını görmelerini istiyoruz. Buna yönelik olarak da yoğun çalışmalarımız devam ediyoruz. Öncelikle Türk dünyasından olan öğrencilere kapımız açık olacak. Oradan biz bu birliği sağlamak zorundayız” diye konuştu.

“ORTAK SÖZ SÖYLEYECEĞİZ”

Öte yandan başka ülkelerinin Türkiye’ye karşı tavırları ne olursa olsun birlikte yönetim anlayışı ile geleceğe yürümek istediklerini ifade eden İbicioğlu, “Şöyle bir kolaycılığı asla düşünmüyoruz; Onların tavrının o olması, bu olması hiç önemli değil. Hiçbir bahaneye sığınma gibi bir lüksümüz yok. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği’nin veya başka diktatör rejimlerin Arap ülkelerinde, onların etkisinde kalan insanların bir sosyal ve fikir mühendisliği çalışmaları çerçevesinde bir kısmı bize tavırlı hale gelmiş olabilirler. Ama Türkiye Cumhuriyeti olarak bizim üzerimizde önemli bir vebal, önemli bir sorumluluk ve önemli bir kutsal görev var. Bu nedenle biz bu ülkelerden mutlaka öğrencileri buraya çekeceğiz. Burada okuyacaklar, gittiklerinde bizim birer elçimiz haline gelecekler. Biz de onların elçisi olacağız. Bizim kimseye ağabeylik taslama gibi bir düşüncemiz yok. Biz takım olalım ve birlikte yönetelim diyoruz. Zaten artık bu devirler geçti. Bu birliktelik olunca herkes yanı konsept ve fikirlerle düşünmeye başlayacak. Bu nedenle de geleceğimizle ilgili ortak söz söyleyeceğiz” şeklinde konuştu. 

 

 

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...