2014 Mali Destek Programı İl merkezleri ve ilçelerde anlatıldı

12 Şubat 2014 15:23

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı bilgilendirme toplantılarını Antalya, Isparta ve Burdur il merkezleri ile ilçelerinde tamamladı. Bilgilendirme toplantılarında; yeni mali destek programının amacı, hedefi, alt başlıkları ile ilgili konularda ayrıntılı bilgiler verildi. BAKA uzmanları, 11 Şubat’ta Burdur'da, 13 Şubat'ta Isparta'da, 17 Şubat'ta Antalya'da proje hazırlama eğitimleri verecek.

BAKA, kar amacı güdenler ile kar amacı gütmeyen kurumlara doğrudan finansman desteği sağlayacağı 2014 Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme toplantılarını tamamladı. Antalya, Burdur ve Isparta il merkezlerinin yanısıra Antalya’nın Gazipaşa, Alanya, Kemer, Kaş ve Korkuteli, Isparta’nın Yalvaç ve Eğirdir, Burdur’un Bucak ve Gölhisar ilçelerinde de gerçekleştirilen toplantılarda; yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak alt başlıkları “Alternatif Turizmin Geliştirilmesi” ve “Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma” olan 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı anlatıldı.

Yeni Mali Destek Programı’nda; Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu bulunan Burdur ve Isparta’da mükerrerlik olmaması için verilmeyecek olan tarıma dayalı sanayi için sadece Antalya’dan proje kabul edileceğini hatırlatılan toplantılarda, proje başvurularının BAKA’nın merkezi Isparta’nın yanısıra Antalya ve Burdur’daki Yatırım Destek Ofislerine de yapılabileceğini belirtildi.

SON BAŞVURU TARİHLERİ VE PROJELERLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Programa projelerin son başvuru tarihinin kar amacı gütmeyen kurumlar için 19 Mart 2014, kar amacı güden kurumlar için de 20 Mart 2014 olduğunu belirten BAKA Proje Yönetim Birimi uzmanları, hangi projelerin kabul göreceğini, dikkat etmeleri gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, program ile hedeflenen sektör ve alanlar hakkında bilgi verdi.

BAKA’nın 2014-2023 Bölge Planı’nda belirlenen il ve ilçelerin gelişmişlik endeksi derecelendirmesine göre projenin uygulanacağı yerin de değerlendirmede gelişmişten az gelişmişe doğru 1 ile 5 arası puan alacağına dikkat çekildi ve ilk proje başvurusu yapanların artı 4 puan alacağını, projenin istihdam sağlamasına göre 1-5 olanların 3 puan, 6-10 arasında ise 4 puan, 10’dan fazla istihdam sağlayacak olması halinde de 5 puan alacağını, yeni istihdam sağlamıyor ise de 1 puan alacağı bilgisi aktarıldı.

Katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı toplantılarda, BAKA’nın proje eğitimleri ve teknik masalarıyla hizmet vereceği belirtildi. BAKA’nın kar amacı güdenler ile kar amacı gütmeyen kurumlara doğrudan finansman desteği sağlayacağı 2014 Mali Destek Programı hakkında bilgiler verilen toplantılarda BAKA’nın proje eğitimleri ile teknik masa hizmetlerinin tüm katılımcılara açık olduğu vurgulandı. BAKA proje hazırlama eğitimlerini; Burdur'da 11 Şubat'ta, Isparta'da 13 Şubat'ta, Antalya'da 17 Şubat'ta verecek ve katılmak isteyenler başvurularını http://www.baka.org.tr/proje-egitim-talebi/ adresinden yapabiliyor

 

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...