Eğirdir Selçuklu Hamamı’nda Restorasyonu tamamlanıyor

11 Şubat 2014 16:13

Ecdâd yadigârı tarihî hamam; yıkılmak, yok olmaktan son anda kurtarılırken, yapılan restorasyon ve restitüsyonla gelecek nesillere aktarılmış olacak

Eğirdir’in 800 yıla yakın geçmişi ile boy gösteren Selçuklu Hamamı’nın restorasyonunda sona doğru geliniyor. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Fen İşleri ekibiyle birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Halk arasında Aşağı Hamam, yazışmalarda Esma Sultan (Dündar Bey) ismiyle bilinen Selçuklu Hamamı, büyük emeklerle güçlendirilip restore edilerek, göçmekten, yok olmaktan kurtarılırken, uzun yıllara hizmet verebilmesi için önemli çalışmalar yapıldı.

Isıtma sisteminin sadece oduna bağlı kalmadan geleceğe dönük uygun sitemlerin de devreye girebilmesi için çalışmaların yapıldığı Hamam’da, çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Restoresi devam eden Esma Sultan (Dündar Bey) Hamamı’nın tapusunun Belediye’ye ait olduğunu, harcamaların Belediye tarafından yapıldığını belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral “Hamam, dış görünüşüyle çevreye ayrı bir güzellik ve zenginlik kazandırdı. İnşaallah yakın zamanda tamamlanıp hizmet veremeye başladığında yapılan restorasyonun ne kadar faydalı bir hizmet olduğu anlaşılacaktır. Şimdiden meraklıların sabırsızlıkla hamamın açılmasını beklediklerini görmek bizi sevindiriyor. Tarihin derinliğinden gelen ecdâd yadigârı hamamın restore edilmesinden dolayı sevinenlere, takdir ve teşekkürlerini bildirenlere ben daha çok teşekkür diyorum. Allah’a şükürler olsun hamam yıkmadık, yıktırmadık, saygıdeğer halkımız adına gelecek nesle güzel bir eser bırakıyoruz” dedi.

 

Bu haber 1316 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...