ITSO Heyeti Karayolları Bölge Müdürünü ziyaret etti

8 Şubat 2014 13:28

Çevre illerle bağlantı noktalarında Isparta’yı işaret eden yön tabelaları başta olmak üzere yine Isparta’yla komşu illeri bağlayan yolların halen daha duble olmaması konusu Bölge Müdürü Şenol Altıok’a aktarıldı. Altıok talepleri aldıktan sonra Genel Müdürlüğe ayrıntılı rapor vereceğini bildirdi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Karayolları Bölge Müdürü Altıok’u ziyaret ederek, Dereboğazı duble yolu, Eğirdir-Konya duble yolu, Baladız Kavşağı ve komşu illerin çıkışlarında Isparta’yı gösteren yön tabelalarının yetersizliğini aktardılar.

DUBLE YOL ÇALIŞMALARI HIZLANMALI

ITSO Başkanı Başdeğirmen, öncelikle Bölge Müdürü Altıok’dan Isparta Antalya, (Dereboğazı) Isparta-Konya duble yol çalışmalarının hızlanması ile ilgili destek istedi. Isparta-Antalya arası yatırım planında bulunmayan 80 km’lik yolun yapılmasının Ispartalılar için önemini anlatan Başdeğirmen, “Isparta ile Antalya arasındaki yolun duble olması her iki ilin de ekonomisi açısından çok önemli. Gerek Antalyalı işadamlarımızın gerekse Ispartalı işadamlarımızın iki ille bağlantıları ticari olarak çok kuvvetli. Ayrıca Isparta’da uluslararası ölçüde bir havalimanımız var. Karayolumuzun duble olması yolu hem kısaltacak hem de Süleyman Demirel Havalimanına da katkı sağlayacaktır. Antalya Havalimanın dolu olduğu zamanlarda uçaklar rahatlıkla Isparta Havalimanı’na inebilecek ve yolcu transferini kara yolu ile yapabilecektir. Bu konudaki taleplerimizi Karayolları Bölge Müdürlüğü, Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığımız başta olmak üzere diğer ilgili Bakanlıklar nezdinde iletmeye devam edeceğiz” dedi. 

TABELALAR YETERSİZ

Öte yandan Karayollarındaki en büyük sorunlardan birinin de komşu illerin çıkışlarında Isparta’yı gösteren yön tabelalarının yetersizliği olduğunu belirten Başdeğirmen “Antalya, Afyon, Denizli, Konya çıkışlarında Isparta’yı gösteren yön tabelalarının yetersiz olduğunu görüyoruz. Ayrıca Baladız Kavşağı’nda Antalya Doğu, Antalya Burdur tabelasındaki ifadelerin de Isparta Antalya Alanya olarak değiştirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

ISPARTA-EĞİRDİR ARASININ İHALESİ YAPILDI         

Diğer taraftan Bölge Müdürü Altıok ise, Isparta-Eğirdir yolunun ihalesinin yapıldığını ve en kısa sürede yola sıcak asfalt döşeneceğinin müjdesini verdi. Altıok ayrıca bütün bu sorunların takipçisi olacağını ve en kısa zamanda çözüme kavuşması için yerinde incelemeler yaparak Genel Müdürlüğe ayrıntılı bir rapor sunacaklarını söyledi.

 

Bu haber 898 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...