“Part time çalışan bir parti değiliz!”

6 Şubat 2014 16:03

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Yalvaç Belediye Başkan Adayının Av. Halil Tütüncü olarak belirlenmesi ve ardından İl Genel Meclis Üyesi Hetem Karabulut’un partiden istifa etmesine cevap verdi. Yalçın, “Biz yerel seçimlerde başka bir siyasi partinin adayına göre hareket eden bir parti değiliz. Kırılan ve yanlış bir şey olduğunu düşünen arkadaşlarımız bizim giydiğimiz ayakkabıyı giyip, bizim gittiğimiz yoldan gitselerdi, onlar da samimi olarak bu kararı verirlerdi” dedi.

Yerel seçime sayılı günler kala partilerde de hareketlilik hız kazandı. Özellikle adayları yeni belirlenen ilçelerdeki gelişmeler Isparta gündeminin ana konusu durumunda. Son olarak MHP, Yalvaç İlçesi’nde Belediye Başkan adayını belirledi. Av. Halil Tütüncü’yle yarışa gireceğini açıklayan MHP’de bu karara bir de tepki geldi. Tütüncü’nün açıklanmasının ardından İl Genel Meclis Üyesi Hetem Karabulut, partisinden istifasını açıkladı.

“BAŞKA PARTİLERİN ADAYINA GÖRE HAREKET ETMEYİZ!”

Bu gelişmelerden sonra MHP İl Başkanı İsa Yalçın, kamuoyunu bilgilendirme adına gazetemize açıklamalarda bulundu. Tütüncü’nün Yalvaç İlçe Teşkilatı ve ilçedeki kanaat önderleriyle yaptıkları toplantılar neticesinde ittifakla belirlendiğini ifade eden Yalçın, “Biz yerel seçimlerde, o yörenin insanlarının istediği, onlarla birlikte omuz omuza mücadele edebilecek, kişilerin olmasını tercih ediyoruz. Dolayısıyla hiçbir şekilde bir partimizin mensubu başka bir niyet gütmeden ve dışarıdan süreç içinde MHP’nin kazanacağını görüp de, aramıza fitne sokmak isteyenlerin ortaya attığı, ‘Yalvaç’ta MHP, başka partiler tarafından mı dizayn edildi?’ sözlerine aldırış etmeden, ‘mevzu bahis olan Yalvaç ise gerisi teferruattır’ diyerek yolumuza devam edeceğiz. Biz yerel seçimlerde başka bir siyasi partinin adayına göre hareket eden bir parti değiliz. Ama bazı arkadaşlarımız süreç içinde kırılmış olabilir. En doğal haklarıdır. Her şeyi, herkese, her zaman anlatamıyoruz” dedi.

“KIRILAN ARKADAŞLARIMIZ BİZİM GİYDİĞİMİZ

AYAKKABIYI GİYSELERDİ ONLAR DA BU KARARI VERİRDİ”

Bu süreçte kırılanlara da seslenen Yalçın, “Kırılan ve yanlış bir şey olduğunu düşünen arkadaşlarımız bizim giydiğimiz ayakkabıyı giyip, bizim gittiğimiz yoldan gitselerdi, onlar da samimi olarak bu kararı verirlerdi. Ama her şeyi her zaman paylaşmamız mümkün değil. Elimizden geldiği kadar istişare yolunu kullanarak bir aday tespiti yaptık” diye konuştu.

“UMARIM BU KARARINDAN VAZGEÇER”

Öte yandan Karabulut’un partiden istifa etmesine üzüldüğünü dile getiren Yalçın, “Üzüntüm şudur; MHP tarafından çok sevilen ve sayılan, Hüyüklü’de Belediye Başkanlığımızı yapmış, daha sonra da Belediye Başkanı olarak MHP’ye katılmış olan Hetem Karabulut, son olarak da İl Genel Meclisi Üyesi olarak önemli hizmetler yaptı. Bu olay sonrası MHP’den istifa ettiğini duydum ve çok üzüldüm. Çünkü kendisi bizim için önemli bir isim. Dilerim bu kararından kendisi vazgeçer. Çünkü bizim onunla gönül bağımızı koparmamız mümkün değil. Kendisi konu hakkında farklı düşüncelerde olmuş olabilir. Ama siyaseti birlikte yapmak ve yola birlikte devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“PART TİME ÇALIŞAN BİR PARTİ DEĞİLİZ!”

Seçimlerin tesadüfî kazanılmadığını bildiren Yalçın, “Her seçimin de kendisine özgü bir özelliği oluyor. Bu dönem siyasetin ötesinde milletimizin kendisine sahip çıkacağı bir aday arayışı doğrudur. Örneğin Eğirdir’de bir de önceki dönemde çok büyük gayretli çalışmalar olmasına rağmen istediğimiz sonuç alınamamıştı. Ama hemşerilerine küsmeden, 5 yıl boyunca Ertuğrul hoca çalışmalarına devam etti. Bizim amacımız başka siyasi partiler şunu gösterirse, bu olur gibi bir arayış içerisinde değildik. Kendimizi yalın bir şekilde ifade edip, hizmetlerimizi ortaya koyarak, seçim kazanma amacıyla yola çıktık. Ama zaman içerisinde aday şu olduğu için böyle oldu yorumları belki sonucu etkileyecektir. Ama biz Eğirdir, Yalvaç ve diğer yerlerde hemşerilerimizin bu işin bizim gayretimizin sadece seçim kazanmak olmadığını bilmelidirler. Dolayısıyla bizim bu dönemde MHP’nin kazanma ihtimalinin yüksek olarak görülmesinin sebebi part time değil, 7 çarpı 24 şeklinde ve değerli hemşerilerimizin istekleri doğrultusunda sürdürdüğümüz içindir. Allah’ın izniyle Isparta’nın hiçbir yerinde sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Tabi siyasette 6 saat bile çok uzun bir zaman. Ne olacağını kimse bilemez” dedi.

“İKİSİNİN OY ORANLARINI TOPLARSAN

ISPARTA’DAKİ SEÇMEN SAYISINI GEÇİYOR!”

Diğer taraftan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, seçimlerde 55 bin oy hedeflerinin bulunduğunu ardından da AKP İl Başkanı Osman Zabun ise 60 bin oy hedeflerinin olduğunu açıklamıştı. İki başkanın da açıklamalarını değerlendiren Yalçın, şöyle devam etti; “Son seçimde Isparta merkezde 107 bin seçmen oy kullanmıştı. CHP İl Başkanı ve AKP İl Başkanının açıklamalarına bakarak değerlendirme yaptığımızda, kendilerinin söylediği rakamları topladığımızda son seçimde geçerli oy sayısını geçiyor. Siyasette gelecek şeyleri konuşmak çok doğru değil. Ama AKP, 3 seçimde bu milletin manevi ve milli duygularını kullanarak, seçimlerde almış olduğu oylara güveniyor. Dolayısıyla bizim herhangi bir şekilde bir şey söylememiz mümkün değil. Biz 1 oy da alsak 140 bin oyu da alsak Isparta ve hemşerilerimize bakış açımız değişmez. Arkadaşlarımızın söylemlerine saygı duymakla birlikte Isparta’da MHP’nin adayına herkesin samimi duygularla yaklaştığını herkes görüyor. Alınan sonuç çok önemli değil. Önemli olan siz Isparta’da 5 yıl belediyeyi idare edeceksiniz, herkes size tekrar başkan olmanız noktasında size daha çok ilgi gösterecek. Bir Belediye Başkanı olarak herkesin takdirini kazanmak çok kolay değil. Bu şekilde halkın takdirini kazanmış Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu güzel çalışmaları karşılıksız bırakmayan Ispartalı hemşerilerimize de minnettarız.”

Bu haber 1161 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...