Gül platformu Isparta’daki Suriyelilere sahip çıkacak

5 Şubat 2014 16:35

Gül Platformu Başkanı Halil Elitok, ülkelerindeki zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Isparta’yı tercih eden Suriyeli ailelere yardımda bulunacaklarını açıkladı. Elitok, “Platform olarak da aileleri ziyaret ederek, ihtiyaçlarını gidermeyi düşünüyoruz” dedi.

Bugüne kadar yaptıkları yadımlarla adlarından sıkça bahsettiren Gül Platformu, yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atmaya hazırlanıyor. Platform Başkanı Halil Elitok, dün düzenlen basın toplantısında Isparta’daki Suriyeli ailelere yardım etmeyi düşündüklerini açıkladı. Isparta’nın onlara misafirperverliğini göstermesi gerektiğine değinen Elitok, “Gül Platformu olarak önümüzdeki günlerde Suriyeli mültecilerden ilimize gelen aileleri ziyaret ederek, onların ihtiyaçlarını gidermek istiyoruz. Ispartalı olarak bu ailelere, ev sahipliğimizi göstermemiz gerekiyor.

“1 AY ÖNCE 20 AİLE BURADAYDI”

Isparta’da 1 ay önce 20 Suriyeli aile vardı. Bunlar Halıkent Mahallesi’nde kalıyorlar. Bu aileler halkımızın yardımlarıyla hayatlarını sürdürüyorlar. Platform olarak aileleri ziyaret ederek, ihtiyaçlarını gidermeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

HATAY VE GAZİANTEP’E YARDIM GÖNDERDİLER

Öte yandan Suriyeli Mültecilere yapılan yardım kampanyasının sonucunu da açıklayan Elitok, “Uşak ilinde bulunan Atlas Battaniye fabrikasından 3810 adet çift kişilik battaniye alınmıştır. Bunun karşılığında 55 bin 650 TL ilgili fabrikaya ödenmiştir. Yapılan kampanya sonucunda Mekke Eğitim Vakfı’nı Dere Mahallesindeki Kampusunde; Bayan, erkek, kız ve erkek çocukları- için toplam 850 koli giysi toplanmıştır. Toplanan 372 koli giyecek ve 49 balya 1880 battaniye ile 120 koli giyecek ve 16 balya 600 battaniye Hatay Valiliğine, 322 koli giyecek ve 30 balya 1330 adet battaniye Gaziantep Valiliğine gönderilmiştir. Bu malzemelerin ilgili Valiliklerce alındığına dair belgeler Valiliğimize teslim edilmiştir” şeklinde konuştu.

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...