Kapatılan ISBAŞ’ın arazisine sosyal tesis

3 Şubat 2014 16:25

Batıkent ve Işıkkent Mahallerinin uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen ISBAŞ Fabrikası hafta sonu gerçekleştirilen törenle kapatıldı. Törende mahalle sakinlerini hitap eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, fabrikayı halkın isteği doğrultusunda kapattıklarını söyledi.

ISBAŞ fabrikasının Hasan Balaman döneminde 1 milyon TL’lik küçük bir paraya satıldığını ancak göreve geldikten 16 ay sonra fabrikayı geri aldıklarını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bir zamanlar bu fabrika gerçekten çok büyük bir gelir kaynağıydı. Görevi bıraktıktan sonra bir geldik fabrika sıkıntı içerisinde. Soğuk yeller esiyor. Biz tekrar göreve geldikten sonra 1 milyon 136 bin TL borç yapmışlar. Burayı 1 milyon TL’ye satmış. Sadece kasasındaki para satış fiyatından yüksek. Bu fabrika ponza yatakları ile birlikte rahat 500 milyon TL eder. Ponza yatakları ile birlikte dünya da böyle bir satış görülmemiştir. Biz göreve geldikten sonra bu fabrikayı 16 ay sonra tekrar satın aldık. Bu fabrikayı aldıktan sonra büyük bir vizyon çalışması yaptık. Bu fabrikadan gelir sağladık. Ancak buradaki mahalle halkı bu fabrikanın kalmasını istediler. Biz bu fabrikayı 2 yıl önce kaldıracaktık. Ama burayı 2 yıl daha çalıştırma kararı aldık. Çünkü birçok fabrika daha kurduk. Bu fabrikalara gelir sağlaması amacıyla fabrikayı çalıştırdık’’ dedi.

‘’FABRİKANIN KAPATILMASI BAYRAM

OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ’’

Öte yandan hiçbir fabrikanın kapatılmasının bayram olarak değerlendirilemeyeceğini bildiren Günaydın, şunları söyledi; ‘’Ama bizim için bugün bayram. Buradaki mahalle halkı istedi bizde kaldırıyoruz. Tabi bildiğiniz üzere2 kilometreileriye Ortadoğu’nun en büyük bims fabrikasını kurduk. Buradaki fabrika 26 bin mal üretiyordu. Ancak oraya yaptığımız ikinci bims fabrikası 76 bin mal üretiyor. Neredeyse 3 katı. Ama daha hedeflerimiz bitmedi. Bizim hedefimiz 90 bin mal üretmek. Bunun içinde çalışmalarımız devam ediyor. Fabrikalarımız da ürettiğimiz mallarımız Türkiye’nin en kaliteli en dayanıklı ürünleridir. Türkiye’deki bims fabrikalarında yaptığımız araştırmalarda, yapılan ürünlerin içerisine bazı maddeler konulduğunu gördük. Bizim yaptığımız ürünlerimizin içerisinde hiçbir şekilde yabancı madde yoktur. Her ürünümüzü olması gereken şekilde yapıyoruz.

POMZANIN MERKEZİ ISPARTA OLACAK

Şu anda burada ramazan bayramını kutluyoruz. Hedeflerimize tam anlamıyla ulaştığımız takdirde kurban bayramını da2 kilometreilerideki diğer fabrikamızda kutlayacağız. Ispartamız bu kurduğumuz 2 büyük fabrika sayesinde büyük gelirler sağlıyor. Isparta’yı bir ponza şehri haline getiriyoruz. Bu konu ile ilgili ponza yatakları bulunan dağlarımızı aldık. Bunun ticaretini de yapacağız. Genellikle Türkiye bu ticareti 30 dolar karşılığında yurtdışından ithal ediyordu. Ama şu anda biz bu uygulamayı başlattıktan sonra yurtiçinden ponza isteği olursa Isparta’dan 10 dolar karşılığında alabilirler. Biz 10 dolarlık satıştan da kazanıyoruz.

BU ALANDA TİCARET OLMAYACAK

Bazı arkadaşlar şöyle söylüyor. Şimdi kapatıyorsunuz ama seçimden sonra tekrar açarsınız diyorlar. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Biz 1 Şubat itibariyle bu fabrikamızın işlevini durdurduk. Şalterlerini indirdik. Burada artık ticaret yönünden hiçbir şey yapılmayacak. Bu alan ile ilgili düşüncelerimiz var. Bu alanı düzenleyip buraya yeşil alan ve bir tane daha sosyal tesis yapmak istiyoruz. Artık bu alanda ticaret ile ilgili hiçbir düşüncemiz yok. Bundan 2 sene önce konut yapmak istedik. Ama daha sonra düşüncelerimiz değişti ve mahalle halkının isteği üzerine yeşil alan ve bir tane daha sosyal tesis yapacağız.’’

 

 

Bu haber 773 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...