Bağlar Mahallesi’nin yolları modernleşiyor

2 Şubat 2014 17:14

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nce altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları havaların iyi gitmesi karşısında hızla devam ettiriliyor. Son olarak belediye ekipleri Bağlar Mahallesi’nin 4 ayrı sokağında altyapı ve asfalt çalışmalarına başladı.

İki etap halinde yapılacak olan çalışmaların ilki Bağlar, Pirimehmet, Yayla ve Gülistan Mahallelerini birbirine bağlayacak olan 2716 ve 2737 sokaklarda başlatıldı. Her iki sokakta da yorgun asfalt freze ile kaldırılırken, 2716 sokakta zemin temizliği, 2737 sokakta ise yağmur suyu altyapı çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalara paralel olarak yine 2767 ve 2754 sokaklarda da çalışma gerçekleştirilecek. Bu çalışmaların toplam uzunluğu ise 2 bin 350 metreden oluşuyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kış aylarında olunmasına karşın, havaların güzel gittiği günleri de değerlendirdiklerini söyledi. Başkan Günaydın, “Çalışmalarımızı geç saatlere kadar sürdürüyoruz. Bu mahallemizin altyapılarında sorunlar var. Yağmur suyu altyapısı hiç yok. Bunları yapıyoruz. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Bu mahallemizde diğer mahallelerimizde olduğu gibi en iyi altyapı ve asfalta sahip olacak” dedi.

2737 Sokaktaki altyapı çalışmalarını da inceleyen Başkan Günaydın, “Bu sokağımızda da hiçbir yağmur suyu altyapısı bulunmuyor. Burada en önemli çalışma yağmur suyu hattının çekilmesidir. Bağlar Mahallesi’nde yaptığımız bu çalışmaların toplamı 2350 metreden oluşuyor. Bir sokağımızda asfalt kaldırılıyor, diğer sokağımızda altyapı çalışmaları devam ediyor ve ardından da stabilize serme ve asfalt çalışmalarına geçeceğiz. Bu kış aylarında buraları da tamamlamayı istiyoruz. Bahar aylarında daha yapacağımız çok çalışmalarımız var. Bahara daha güçlü, daha hazırlıklı girmek istiyoruz. Altyapı için kullandığımız malzemeler en kaliteli. Yıllarca dayanmasını istiyoruz. Minimum 100 sene hesabını yapıyoruz. Çalışmaları hassasiyet içerisinde sürdürüyoruz. Teknik ekibimiz ve personelimiz en iyi performansla çalışıyor. Dolayısıyla maliyetimiz çok cüzi rakamlarla gerçekleşiyor. Bunun nedeni de tamamen çalışmaları kendi imkânlarımızla yapmamızdan kaynaklanıyor. Bu geç saatlere kadar çalışmalarını büyük bir özveri içerisinde gerçekleştiren tüm personelimize teşekkür ediyorum. Başarılarını tebrik ediyorum. Bu mahallemizde de su baskınları ortadan kalkacak. Bu çalışmalarımızın mahallelerimize mutluluk getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 1165 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...