Güneykentli kadınların başarısı

31 Ocak 2014 15:53

Bugüne kadar yaptığı çalışmalarla birçok kişinin umut ışığı olan El Ele Derneği, Güneykent şubesiyle de kırsal kesime hitap etmeye başladı. Güneykent Şubesi’nin hazırladığı kermesin açılışına katılan Vali Özkan, “Güneykent’teki bayanlarımızın girişimci ruhuna sahip olduklarını ve imkân verildiği zaman neler üretilebileceğini gördük” dedi.

Güneykentli bayanlarla ortak bir çalışma ile ilk şubesini bu beldeye açan El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yeni şubesinin ilk kermesini dün Kültür Sineması’nda açtı. Açılışa Vali Vahdettin Özkan ve eşi Ruhan Özkan, CHP il Başkanı Vedat Şenol, CHP Belediye Başkan Adayı Lütfi Çakmakçı, Baka Genel Sekreteri eşi Saniye Engin ile çok sayıda davetli katıldı.  Kermeste, birbirinden güzel geri dönüşüm ürünleri, el emeği tuhafiye ürünleri ve gıdalar satışa sunuldu.

ÖRNEK VE PİLOT BİR UYGULAMA

Açılışta konuşan Vali Vahdettin Özkan, El Ele Derneği Güneykent Şubesi’nde görev alan bayanları kutladı. Daha önce beldeki çalışmaları Dernek Başkanı Canan Aydın ile birlikte yerinde incelediklerini dile getiren Özkan, derneğin yeni şubesi sayesinde kırsal kesimdeki bayanların da harekete geçirildiğini vurguladı. Özkan, “hanımefendi kardeşlerimiz normalde çöpe gidecek materyalleri alıp, geri dönüşüm sağlayacak şekilde ekonomik ve kültürel değeri olan birer ürün değeri haline getirdiklerini gördük. Aynı zamanda Güneykent’in bu alandaki çalışmasının özellikle kırsal alandaki bayanlarımızın istihdamına yönelik örnek ve pilot bir uygulama olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu çalışmalar kırsal kesimde daha da yaygınlaştırılabilir. Buradaki ürünler hem oradaki bayanlarımızın çalışması hem de ekonomiye katkı sunmaları açısından önemli. Güneykent’teki bayanlarımızın girişimci ruhuna sahip olduklarını ve imkân verildiği zaman neler üretilebileceğini gördük. Bu kermesin düzenlenmesi, yerel, ekonomik ve kültürel değerlerin bayanlarımızı harekete geçirmesi açısından El Ele Derneği Başkanı Canan hanım ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İLK GÜNDEN BU YANA DESTEK OLUYORLAR

Dernek Başkanı Canan Aydın ise, Vali Özkan ve eşi Ruhan hanımın Isparta’ya geldikleri ilk günden bu yana sosyal yardımlaşmayla ilgili hep destek verdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Sivil toplum kuruluşlarına hep önderlik yaptılar. Bu sayede Güneykent’le tanıştık, Ruhan Hanım sayesinde Güneykentli bayanlarla el ele verdik. Sonuç olarak muhteşem bir manzara bizleri karşıladı ve güzel bir kermes gerçekleşiyor. Kermesimiz bugün ve yarın akşam saatlerine kadar devam edecek.”

 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...