Çakmakçı, Fatih ve Zafer Mahallesi sakinleri ile buluştu

30 Ocak 2014 15:47

Zafer Mahallesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen, Fatih ve Zafer Mahallelerini kapsayan halk gününde CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’ya yoğun ilgi oldu. Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş Mahalle muhtarlarının da katıldığı halk günü için sosyal tesisi dolduran vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları ve yerel yönetimden taleplerini Çakmakçı’ya ilettiler.

 CHP Mahallelerde düzenlediği Halk günlerinin üçüncüsünü Fatih ve Zafer Mahallelerini kapsayacak şekilde Zafer Mahallesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği halk gününde konuşan CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “yönetimde ortaklık istiyoruz. Biz kendi keyfimize göre yönetmeyi değil, sizlerle birlikte yönetmeyi istiyoruz. Sizinle birlikte yapacağımız yönetim anlayışı görev süresinin bitmesine 6 ay kala yollarını yapmaya başlayan bir yerel yönetim olmayacak. Biz uygun olmayan yerlerde çelik otoparklar yaparak şehir merkezinde yaşanan trafik sorunu çözmeye çalışmayacağız. Sizlerden en çok gelen talep olarak gördüğümüz sosyal tesis sorununu içinde tiyatro salonları da bulunan ve çeşitli etkinliklerle adında olduğu gibi halkın sosyalleşmesine katkı sunan yerler inşa etmek istiyoruz” dedi.

KENT KONSEYİ İŞLEV KAZANACAK

Toplumsal birlikteliği sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı “bunun için her sokaktan bir temsilci belirleyeceğiz. Sokak temsilcileri mahalle temsilcilerini, mahalle temsilcileri ise semt temsilcisini seçecek. Semt temsilcilerinin de içinde yer alacağı kent konseyi yerel yönetimde aktif rol alacak” diye konuştu.   

GÜNDEMİ BİZ BELİRLİYORUZ

Isparta’da gündemi kendilerinin belirlediğini söyleyen Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “biz bu hafta bir şey söylüyoruz, bakıyoruz herkes gelecek hafta o konuda açıklama yapıyor. Aslında böyle yapmalarından mutlu oluyoruz. Çünkü sorunlar bilimsel olarak konuşulmaya başlandı. 2014 martından itibaren Isparta’yı hep birlikte yönetmeye hazırsanız, biz hazırız” dedi.

NEDEN CHP?

Halk gününde konuşan İl Başkanı Vedat Şenol ise “seçim çalışmalarımızı halkımıza bire bir anlatmak için halk günlerinde toplanıyoruz. Bu düzenlediğimiz 3. halk günü. Şimdi neden CHP’ye oy vermelisiniz? Bu sorunun cevabı basit, var olan belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın 2 dönem bu görevi yürüttü. Yusuf Ziya Günaydın’ın bu iki dönemde Isparta’nın sorularını çözmesi ve ili büyütmesi gerekirdi. Ama maalesef öyle olmadı. Şehrin yeni cazibe merkezleri oluşmamış, Isparta sürekli göç veriyor, alt yapı ve çevre sorunları devam ediyor, otopark ve trafik sorunu büyüyerek devam ediyor. Aynı şekilde AKP’li belediye başkanı da Isparta’ya hiçbir şey veremedi. Şimdi hem donanım hem de projeleri ile CHP size en iyi adayı sunuyor. Isparta’nın sorunlarını ancak CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı çözer. Bu nedenle desteğinizi istiyoruz” şeklinde konuştu. Halk günü Grup Özgürlük tarafından yapılan müzik dinletisi ile devam etti.  

 

 

Bu haber 1111 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...