“Belediye konutları yaparak kira fiyatlarını düşüreceğim”

29 Ocak 2014 15:49

BASA, halkın merak ettiği soruları Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yöneltti. Günaydın, 3 soru arasından en ilginci olan kira ve ev fiyatlarının yüksekliğinden yakınan vatandaşa “Belediye konutları yapmayı düşünüyorum. Eğer bunları yaparsak ilimizde kira ve konut fiyatları düşecektir” diye cevap verdi.

Bugüne kadar yaptığı anket çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren ve Isparta’da kurulu bulunan Batı Akdeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (BASA), halkın merak ettiği soruları Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yöneltti. Kendine 3 soru yöneltilen Günaydın, ilginç ve kısa cevaplar verdi. İşte Günaydın’a yöneltilen o sorular ve cevapları;

“BELEDİYE KONUTLARI YAPACAĞIM”

Seçmen sorusu:  Sayın başkanım bildiğiniz gibi Isparta’da daire fiyatlarına kimse ulaşamıyor. Ulaşanlar ya esnaf ya da çift maaşlı. Ben arkadaşlarımın sorusu olarak soruyorum. Isparta’da TOKİ düşünüyor musunuz? Mesela ben Denizli’de yaşadım 2008'de 300-400 TL idi. Kiralar Başkan Zeybekçi 3’er bin adet 9000 toplu konut birde belediye evleri sürdü. Kiralar yarıya, ev fiyatları da % 30-40’lara geriledi ve herkes ev sahibi oldu sizin düşünceniz nedir?

Günaydın’ın Cevabı: Isparta belediye başkanı olarak ilimizde TOKİ düşünmüyorum. Belediye konutları yapmayı düşünüyorum. Eğer bunları yaparsak ilimizde kira ve konut fiyatları düşecektir. 

DEVLET HASTANESİ’NİN TEMİZLİĞİNDEN YAKINILDI

Seçmen Sorusu: Isparta Devlet Hastanesi’nin temizliği neden bu kadar yetersiz illa Sağlık Bakanlığı’na mı şikâyet edilmesi lazım? Sağlıklı bir insanın tuvaletleri kullanması için hastalanmayı göze alması gerekmektedir. Madem Isparta’nın her taşında sizin eliniz var bu konuyu da değerlendirirseniz sağlıklı oluruz. Teşekkürler.

Günaydın’ın Cevabı: Devlet hastanesinin temizliğinin durumunu bizim sorumluluk alanımıza girmemektedir.

“ISBAŞ CUMARTESİ GÜNÜ KALDIRILIYOR”

Seçmen Sorusu: Eski ISBAŞ ne zaman kalkacak. Söz verdiniz, fakat duruyor.

Günaydın’ın Cevabı: ISBAŞ Fabrikası 1 Şubat 2014 tarihinde basın mensuplarının ve mahalle halkının huzurunda kaldırılarak üretimine son verecek.

 

 

Bu haber 824 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...