220. ÜAK Toplantısı MKÜ´de yapıldı

29 Ocak 2014 15:40

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’ nun 2013-2014 Dönem Başkanlığını yürüttüğü Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantılarının 220.’si Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, ÜAK Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu,Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeleri,  Türkiye’deki üniversitelerin rektörleri ve ÜAK temsilcilerinin katılımıyla MKÜ Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, 220. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na ev sahipliğini yapmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirerek üniversitelerin ürettikleri bilgi, yetiştirdikleri insan kaynakları, oluşturdukları toplumsal fayda ve hizmet kalitesiyle toplumun esin kaynağı olduğunu ifade etti. Güder konuşmasının devamında MKÜ’nün akademik, fiziki yapılanması hakkında bilgi verdi.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise Üniversitelerarası Kurul’un Doçentlik sınavı hakkında bilgi vererek doçentlik müracaatlarının hızlandırılmasına yönelik çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. İbicioğlu, konuşmasının devamında “Bununla ilgili olarak teknolojik alt yapı çalışmalarımız da devam ediyor” diye konuştu.

Hatay Vali Vekili Kadim Doğan da M.Ö 5500 yılından bu yana bir yerleşim bölgesi olan Hatay’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinden bahsederek Hatay’ın Türkiye’nin Ortadoğu’ya; Ortadoğu’nun da Anadolu’ya, Akdeniz’e ve Avrupa’ya açılan bir kapı olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na plaket takdim etti. Toplantı daha sonra kapalı oturumlarla devam etti.

Ayrıca YÖK üyeleri ve üniversite rektörleri toplantı öncesinde onurlarına verilen, Antakya Musiki Cemiyeti’nin sunduğu müzik dinletisi eşliğindeki gala yemeğinde bir araya geldi.

Bu haber 740 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...