Seçim teşkilatı görücüye çıktı

28 Ocak 2014 18:06

AK Parti’nin yeni yönetimi Isparta’ya tanıtıldı. İl Başkanı Osman Zabun, yeni yönetim için seçim teşkilatı nitelemesinde bulundu. Ortak akla katkı sağlayacak dinamik bir yapı oluşturduklarını söyledi

AK Parti Isparta teşkilatının 40 kişilik yönetim kurulu üyeleri dün kamuoyuna tanıtıldı. AK Parti il binasında düzenlenen tanıtım toplantısına milletvekilleri Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, ilçe belediye başkan aday adayları, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.

MHP’YE TAZİYE    

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun sözlerine MHP’nin İstanbul Esenyurt’ta açtığı seçim irtibat bürosuna, MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar’ın ziyareti sırasında ateş açılması ve bir kişinin hayatın kaybettiği olayla ilgili başsağlığı dileyerek başladı. Zabun “Türkiye’de siyaset yapmak çok zor.  Birçok kez dinamik yapılar Türkiye’nin perde gerisinden Türkiye’nin kaderini tayin etmeye çalışan farklı yapılar özellikle her defasında siyasetçiyi hedef almış aslında milleti hedef almıştır. Onların yapmak istedikleri milli egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesinin yama alanına yansımasını önlemektir MHP’nin Esenler seçim bürosuna yapılan bu saldırı kimden gelirse gelsin siyasete yapılmış saldırı olarak değerlendiriyor ve MHP’nin tüm mensuplarına başsağlığı diliyorum” dedi.

SEÇİM TEŞKİLATI

Bir önceki dönem İl Başkanı olan Nuri Uzaktaş’ın Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmesi sonrası il başkanlığı sorumluluğunun şahsına verildiğini anımsatan Zabun, “ Partimizin kuruluşundan bu yana öz verili çalışmalar yürüten geçmişteki tüm teşkilat mensuplarımıza ve seçim dönemlerinde tüm karalama kampanyalarına,  suni gündemlere rağmen bizlerden desteğini esirgemeyip her seçimde desteğini artıran milletimiz şükranlarımızı sunuyorum. Onların oyları bizim için çok önemli. Hem de geçmiş dönemde teşkilatta görev yapan arkadaşlarımızın çalışmaları bizim için çok kutsaldır.  Yeni bir yapılanma içinde bir miktar revizyon yapmak gerektiğini düşündük. Bu çerçevede kendi iç bünyemizde seçim teşkilatı olarak değerlendiğimizi yönetimimizi oluşturduk. Önümüzde yerel seçim, onun arkasında Türkiye’de ilk defa milletin oylarıyla seçilecek bir cumhurbaşkanlığı ve onun da hemen arkasında milletvekilliği genel seçimi bizleri bekliyor. Milletimizle omuz omuza bu seçimleri partimize ve ülkemize yakışır bir üslupla ve çalışma aşkıyla bu işi sürdüreceğiz. Bu üç seçimi geçirecek olan teşkilatımızı seçim teşkilatı olarak düşünüyorum” dedi.

SİYASET SADECE

PARTİDEN İBARET DEĞİL

Siyasetin sadece siyasi parti çatısı altında yapılan bir eylem olmadığını kaydeden Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Siyasi partilerin şehrin ülke yönetiminde önemli bir misyonu var ama siyaset sadece bunlardan ibaret değil. Bu yapı içinde sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, idari kadrolar da siyasette önemli etkenlerdir. Önümüzdeki süreçte siyasete bakış açımız sadece AK Parti’nin yönetim teşkilatı üzerinden değil, şehrin dinamikleri olarak ifade ettiğim tüm unsurların şehrin ortak aklının oluşturulması, ortak yönetiminin oluşturulması, şehrin geleceğinin birlikte kararlaştırılması anlamında önemli katkılar sunması gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla Türkiye’nin bir parçası olan Ispartamızın bu yaklaşımla ülkenin genel çerçevesinde genel siyasi anlayışına katkı sunacağını düşünüyorum.

YÖNETİM BU KRİTERLERE GÖRE OLUŞTU

Yeni teşkilatı oluştururken şehrin farklı dinamiklerini bir çatı altında buluşturmayı hedefledik.  Yaş ortalaması ile genç bir kadro oluşturduk. Bir başka açıdan da tecrübeli isimlerin bizim açımızdan önemli olduğunu düşünüp yönetime dahil ettik. Yönetim oluştururken bayan arkadaşlarımızdan 11 isme bu yönetim içinde yer verdik. Entelektüel kapasiteyi önemsedik. Şehri tanıyan, siyaseti analiz edebilen anlayışları il yönetimine dahil ettik” dedi.

ELİ KULAĞINDA

Zabun, ilçe belediye başkan adaylarının ne zaman belirleneceği konusundaki soruya ise ‘Tarih veremem ama eli kulağında. Çok yakın zamanda isimler netleşecek” yanıtını verdi.

İŞTE 40 KİŞİLİK YÖNETİM LİSTESİ

Osman Zabun başkanlığındaki AK Parti İl Yönetimi şu isimlerden oluştu:

 Kamil İnci, Salih Kurt, Günay Bağırsakçı, İsa Aytuna, Yaşar Ünlü, Lütfü Erdoğan, Mustafa Kaya, Mehmet Güneştepe, Serkan Keskin, Fatih Çalışkan, Makbule Uysal, Huriye Kutlu, Dilek İnanıcı, Selma Küçükköse, Sibel Yeşilot, Ayşe Adıgüzel, Bahar Kılıç, Ayşe Okur, Ayhan Gürsu, Seher Sağdıç, Dilek Gündüz, Mehmet Şatana, Emin Korkmaz, Süleyman Şallı, Mustafa Küçükcoşkun, Levent Çelik, Uğur Büyükçulcu, Ali Önal, Ali Kurtay, Abdullah Çobankaya, Selim Karakuş, Mahmut Bilgiç, Bilal Türe, Necati Karahan, Veli İzci, Faruk Sağlam, Mustafa Yüksel, Mustafa Ermem ve Yavuz Büyükbayram.

 

Bu haber 781 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...