Yağışlarda Isparta zarar görmedi

27 Ocak 2014 16:06

Isparta’da cumartesi günü yağan ve öğle saatlerine kadar edinilen bilgilere göre metrekareye31 litreyağışın düştüğü şehrimiz, belediyenin yapmış olduğu 180 km’lik yağmur suyu hattı ve 6 bin ızgara dağıtımı, yine bu hatların bağlandığı ve en yakın dereye deşarjının sağlandığı 8,5 km’lik bypass hatları sayesinde zarar görmedi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Işıkkent Mahallesi’nden başlayan ve şehrin en alt mahallesine kadar uzanan geniş bir ağda yağmur suyu altyapı ve bypass hatları sayesinde son yaşanan yağmurda Isparta’nın olumsuz bir durumla karşılaşmadığını dile getirdi. Şehir genelinde yağmur suyu altyapı çalışmalarının yüzde 70’lik bölümünün tamamlandığını, kalan yüzde 30’luk diliminde önümüzdeki dönem bitirileceğini söyleyen Günaydın, “Işıkkent’ten başlayarak Muzaffer Türkeş Mahallesi, Fatih Mahallesi’nden Çünür Lagos deresine yapılan bypass hattının bu yağışlarda büyük faydasını gördük. Yine aynı şekilde Halıkent Mahallesi ve altı, Sanayi Mahallesi altındaki çalışmaların da faydasını gördük” dedi.

1000-1200 çapındaki borularla bypass hatlarını yaptıklarını ve 180 km’lik yağmur suyu hattının bunlara bağlandığını ve en yakınındaki dereye deşarjının sağlandığı bu proje sayesinde evlerde yaşanan su baskınlarının ortadan kaldırıldığını dile getiren Günaydın şunları söyledi.

“İlk başkanlığım döneminde 580 evimizi en küçük yağışlarda su basıyordu, bu rakamı önce 180’lere ardından da şimdi sıfıra düşürdük diyebiliyoruz. Bypass hatlarımız şehrimizin aort damarlarıdır. Şehrimizdeki suları en yakın dereye atıyor. 180 km’lik altyapı ile birlikte dağıtımı gerçekleşen 6 bin ızgara, 8,5 km’lik bypass hattımız ile entegre oldu. Altyapıda şehrimizde ciddi atılımlar yapıldı. Isparta’mız Türkiye’de altyapı konusunda birinci sıradadır, bunu bugün bir kez daha gördük” dedi.

 

Bu haber 586 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...