Öğrencilere, öğretmenlere ve velilere uyarı

26 Ocak 2014 16:33

2013-2014 eğitim öğretim yılının 16 Eylül'de başlayan ilk yarısı sona erdi. Isparta’da 460 eğitim kurumunda 84 bin 500 öğrenci 15 gün tatil yapacak. Velilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, “Çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken sadece iyi ve kötü notlara bakmak yerine, çocuğunuzun özelliklerini fark etmeye, yeteneklerini keşfetmeye çalışarak ve geleceğe yönelik maddi desteğiniz kadar ona sunacağınız manevi desteğe, huzura da ihtiyacı olduğunu unutmayınız” dedi. 

2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk yarısı dün sona erdi. Isparta’da 460 eğitim kurumumda eğitim gören 84 bin 500 öğrenci, 5650 öğrenci yarıyıl tatiline girdi. Öğrenciler ve öğretmenler, 9 Şubat'a kadar tatil yapacak. Tatilin ardından 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 10 Şubat pazartesi günü başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 13 Haziran’da da tamamlanacak.

BOL BOL KİTAP OKUYUN

Yarıyılın son ermesi nedeniyle Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, öğrencilere önemli mesajlar verdi. Can, “Geleceğin Türkiye’si, sizlerin sorumluluk bilinci ve üstün gayretleri ile inşa olacaktır. Sizleri çok sevdiğimizi ve geleceğinizi önemsediğimizi, eğitim kurumlarımızın ancak sizlerle anlam kazandığını bilmenizi isteriz. Notlarınız çok iyi ya da kötü olabilir. Ancak; sizler ve geleceğiniz, sadece notla değerlendirmelere tabi değildir.

Karne; sizin sınavlara yansıyan performansınızın göstergesidir, kişiliğiniz değil. Performansınızdan memnun değilseniz, çalışma alışkanlığınızı gözden geçirerek çabanızı artırmalısınız. Bunun için yarıyıl tatili iyi bir fırsattır. Başaracağınıza inanın ve kendinize güvenin. İkinci kanaat dönemine daha zinde, daha da özgüvenle başlamanız için tatil süresince dinlenmenizi, bol bol kitap okuyarak vaktinizi iyi değerlendireceğinizi umuyorum” dedi

SİZLERE GÜVENİM TAM

Öğretmen ve idarecilere de seslenen Can, “Eğitimin asıl yükünü omzunda taşıyan, dünyanın en anlamlı ve kutsal mesleğini icra eden değerli arkadaşlarım; geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde eğitebilmek, başarılı ve iyi birer insan olabilmeleri için çalışma azminizi biliyor ve gayretlerinizi takdir ediyorum. Sizlerin azim ve gayreti ile ilimizde eğitimin çıtası her geçen gün daha da iyi bir seviyeye yükselmektedir. Bu konuda sizlere olan güvenim tamdır. Biz sorumlu eğitimciler; her öğrencinin farklı olduğu gerçeğinden hareketle; çocuklarımızın yetenek ve kapasitelerinin göz önüne alınarak, değerlendirilmesi gerektiği bilinci içerisindeyiz” ifadesinde bulundu.

ÖNEMLİ OLAN SAĞLIKLI VE UYUMLU

ÇOCUĞA SAHİP OLMAKTIR

Anne babalar karnenin çocuğun değer ölçüsü olmadığını belirterek seslenen İlyas Can, velilere şu tavsiyelerde bulundu: “Karnelerdeki iyi notlar ders başarısı hakkında bilgi verse de; başarının tek ölçüsü olmadığını biliniz. Çocuğunuzun elindeki karne, onun olduğu kadar sizlerin de onlar üzerindeki sorumluluklarınıza yönelik değerlendirme yapmanızı gerektiren bir belgedir. Çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken sadece iyi ve kötü notlara bakmak yerine; çocuğunuzun özelliklerini fark etmeye, yeteneklerini keşfetmeye çalışarak ve geleceğe yönelik maddi desteğiniz kadar; ona sunacağınız manevi desteğe, huzura da ihtiyacı olduğunu unutmayınız. Çocuğunuzun başarısını başka çocuklarla; özellikle de kardeşiyle, yakın akraba ve komşu çocuklarıyla kıyaslamayın. Davranış ve sözlerinizle çocuğunuza güvendiğinizi mutlaka hissettirin. Çocuklarınızla; anne-baba sevgi ve saygı ilişkisini sakın koparmayın. Çünkü onlar için en zor zamanların sığınacakları en güvenli limanları sizlersiniz. Şunu unutmayın ki; Başarılı bir çocuğa sahip olmaktan daha önemlisi; sağlıklı ve uyumlu bir çocuğa sahip olmaktır. 

TATİL TÜM ÇOCUKLARIN HAKKI

Eğitimde yarıyılın bitmesiyle öğrenciler iki haftalık bir tatile başlayacaklar. Öncelikle başarılı olsun olmasın tatil bütün çocukların hakkı. Tatil, ders çalışmak için fırsat olarak görülmemelidir. Çocuğunuzun karnesi başarısız ise suçlanmamalı, yaşıtlarıyla kıyaslanmamalıdır. Tatilde öncelikle çocuğun, dinlenme ihtiyacı göz önünde bulundurularak ancak bu sürede neyle ilgilendiği, ne yaptığıyla yakından ilgilenilmelidir. Anne baba olarak bizim görevimiz de onun program yapmasına, zamanını doğru ve verimli kullanmasına yardımcı olmaktır. Çocuklar tatilde arkadaşlarıyla görüşmeli, sosyal ortamlarda bulunmasına fırsat verilmeli, kitap okumaya teşvik edilmelidir.”

 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...