Çakmakçı Anadolu Mahallesi sakinleriyle buluştu

26 Ocak 2014 16:30

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı, Anadolu Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Belediyeyi Isparta halkıyla birlikte yönetmek istediklerini söyleyen Çakmakçı, “Biz sizlerle kararda ortaklık, hizmette ortaklık, çözüm de ve sorunda ortaklık yapmak istiyoruz. Kısaca belediyeyi sizlerle yönetmek istiyoruz” dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı’nın başlattığı halk buluşmalarında ikinci durak Anadolu Mahallesi oldu. Anadolu Mahallesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa CHP İl Başkanı Vedat Şenol, CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan, parti üyeleri ile mahalle sakinleri katıldı. Belediye yönetimlerinin herhangi bir projede halkın onayını almak zorunda olduğunu dile getiren Çakmakçı, “Belediye kanunundaki haklarınızı biliyor musunuz? Belediye kanununun 13. Maddesinde hemşerilik hukuku var. Bu hukuku biliyor muyuz? Ben söyleyeyim; belediyeler yapmak istediği herhangi bir projede halkın onayını almak zorundadır. Şu ana kadar ki yapılan işlerde şuradan yol geçecek, buradan yol geçecek diye soran oldu mu?” dedi.

BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Vatandaşlardan haklarına sahip çıkmalarını isteyen Çakmakçı, “Haklarımızı en iyi şekilde temsil eden partilerle birlikte olmamız lazım. Bu partilerin size söz vermesi gerekiyor. Biz söz veriyoruz; adil olacağız, dürüst olacağız, halkın yararına davranacağı ve güler yüzle herkesi kucaklayan bir belediyeyi size sunmak istiyoruz. Kararda ortaklık, hizmette ortaklık, çözüm de ve sorunda ortaklık yapmak istiyoruz. Her ay internet sitemizde kullanılan her kuruşun hesabını vereceğiz. Şu kadar paramız geldi, şu kadar harcama yapıldı diye. Sizlerden tek isteğim haklarınıza sahip çıkmanızdır. 10 daireli bir apartmanın genel kuruluna 3-5 kişi katılıyor. Burada alınan kararı 10 kişi adına bu kişiler onaylıyor. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmayın. Isparta’yı birlikte yönetmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

HALKIN MENFAATİ OLMADAN ÇİVİ BİLE ÇAKAMAZLAR

Kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmede bulunan Çakmakçı, “Sorunlara baktığımız zaman, Anadolu Mahallesi otogara yakın olduğundan dolayı trafik ve ekonomiden memnunlar. Kentsel dönüşümle ilgili talepte bulunmuşlar. Kentsel dönüşüme kentsel dönüşüm demiyoruz. Kentsel yenilik diyoruz. Kentsel dönüşümde rantın öne çıktığını görüyoruz. Biz halkın menfaati olmadan tek çivi bile çakmayacağımıza söz veriyoruz.” diye konuştu.

HESABINI İYİ YAPTINIZ MI?

Isparta trafiğinin iki cadde de yoğunlaştığını dile getiren Çakmakçı, “Isparta’nın bir çevre yolunun olması gerekiyor. Bütün yolları Mimar Sinan ve Cumhuriyet Caddesi’ne bağlayamazsınız. Otopark yaparak trafik sorununu çözeceğiz diyorlar. Şehrin göbeğinde yapılacak olan otopark trafik sorununu çözmez. ITMK’nın altında 2 bin 500 araçlık otopark var diyorlar. Peki bu otopark için herhangi bir çevre düzenlemesi yapıldı mı? Bütün araçların aynı anda çıktığını düşündüğümüz zaman, burada bir trafik sorunu oluşmaz mı?” dedi.

SERACILIK GELİŞTİRİLECEK

Isparta tarımının önemli bir seviyeye getirilmesi gerektiğinin altını çizen Çakmakçı, seracılık için gerekli altyapıyı oluşturacaklarını söyledi. Çakmakçı, “Belediyeler kendileri yatırım yaparak iş sahaları açamazlar. Biz alanları açarız, yatırımcıları teşvik ederiz. Tabi ki orada insanlarımızı çalıştırmak kaydıyla. Yatırımcı da gerekli yatırımını yapar. Hem istihdam sağlanır hem de ekonomiye katkı sağlar.

İlimizde seracılığı geliştireceğiz. Isparta Belediyesi seracılık yapmayacak, sadece seracılıkla ilgili tüm alt yapıyı çiftçiye sağlayarak tarımda ilerleyeceğiz. Tarımda pazarlamayı yapan bir belediyeciliğe gireceğiz. Resmi kurumlara halkın inancı son derece yüksektir. Belediye pazarlamada ağırlık kazanabilirse, Isparta tarımı süratle ileriye gider ve ekonomisini katlayan bir sistem oluşur.” ifadelerini kullandı.

ŞENOL: ISPARTA’YI CEZALANDIRDILAR

Yaklaşık bir yıldır yerel seçimlere hazırlandıklarını ve artık çalışmaların en yoğun son 3 ayına girdiklerini ifade eden CHP İl Başkanı Vedat Şenol, hem yerel hem de genel iktidarı eleştirdi. Ak Parti’nin Isparta’yı cezalandırdığını söyleyen Şenol, “Ak Parti yerelde ve genelde cezalandırılmalıdır. MHP Belediyeciliğinde ise Isparta hiçbir şey kazanmamıştır. Rutin işleri büyük bir iş gibi anlatıyorlar. Her iki iktidarda Isparta’yı cezalandırmıştır” dedi.

Isparta Belediyesi’nin birçok şeyi kaybettiğini belirten Şenol, “Belediye’nin Gayrimenkulleri, Göltaş hisseleri tek tek satıldı. Isparta büyüyemediği gibi büyük bir köy görünümüne büründü. İlimizde 100’den fazla işçi çalıştıran fabrika ve işletme sayısı iki elin parmağını geçmez. Isparta’mız ne yazık ki cezalandırılıyor. Ak Parti iktidarının yerelde ve genelde cezalandırılması gerekiyor. MHP Belediyeciliğinde ise Isparta’ya herhangi bir kazanım sağlanmamıştır. Yapılan rutin işler, büyük şeylermiş gibi anlatılıyor ama gerçek bu değil.” diye konuştu.

YEREL SEÇİMİ KAZANACAĞIZ

Isparta’nın sürekli göç verdiğini dile getiren Şenol, “Gelin Isparta’nın kaderini birlikte değiştirelim. Lütfi hocamız, Süleyman Demirel Üniversitesi için yaptığı başarılı gelişimi, il merkezinde de başaracak yeteneğe sahip yegane adaydır. Yerel iktidarı alarak 3 ay içinde erken genel seçimle genel iktidarı da almayı hedefliyoruz. Bütün halk güçleri CHP’ye koşuyor. Bizde örgüt olarak tüm partililerimizle hazırız ve yerel iktidarı alacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mahalle sakinleri sorunlarını ve isteklerini dile getirdi.

 

Bu haber 1010 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...