“Şehri yönetmek bu kadar ucuz mu?”

26 Ocak 2014 16:21

AK Parti İl Başkanı Av. Osman Zabun, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a fena yüklendi. Günaydın’ın şehri ucuz ve basit bir şekilde yönettiğini ileri süren Zabun, “Biz hesabımızı verdik. Şimdi hesap verecek olanlar düşünsün” dedi.

Göreve yeni getirilen AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, ilk değerlendirmesinde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a çattı. Günaydın’ın siyaset cambazı birisi olduğunu ileri süren Zabun, halkın bunun farkında olduğunu ve gerekeni sandıkta yapacağını ifade etti. Ayrıca Günaydın’ın iflas eden müflis bir tüccar olduğunu iddia eden Zabun, hesap verme sırasının Sayın günaydın’a geldiğini bildirdi. Yüzde 45 oy bandının üzerinde bir oy beklediklerini de dile getiren Zabun, şunları söyledi;

“BUNLARI KİM SÖYLEYEBİLİR, KİM GÖRMEZDEN GELEBİLİR?”

“Bütün Türkiye’yi önemsediğimiz gibi Isparta’nın kalkınmasını da önemsedik. Türkiye’de yaptığımız yatırımları eksiksiz olarak Isparta’ya da kazandırdık. Sosyal kalkınma ile ilgili hangi yatırımda Isparta’yı eksik bıraktık? Sağlık tesislerinde Türkiye’de pek çok yerde henüz sağlık alanında yatırım yapılmamışken Isparta belli bir mesafe aldı. Vatandaşın sağlık hizmetlerinden yararlanması noktasında ülkenin diğer boyutlarında yapılan hangi hizmeti getirmedik? Eğitim imkânlarının artırılması ile ilgili hangi hizmeti burada eksik bıraktık? Tam tersine okulların modernleştirilmesi anlamında Isparta’da da aynı hassasiyeti ortaya koyduk. Tarım politikaların baktığınızda bizim iktidarımız döneminde Isparta çok ciddi bir kapasiteye ulaştı.  Türkiye’nin hangi noktasında soğuk hava deposunun bu kadar desteklendiği bir başka il gösterebilir misiniz? Üniversiteyi belli bir noktaya getirdik. Bunları kim söyleyebilir, kim görmezden gelebilir?

“GÜNAYDIN ITKM’Yİ BİTİRSEYDİ BELKİ VATANDAŞ

KENDİSİNE YENİDEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI VERİRDİ”

Biz iktidar partisiyken Sayın Belediye Başkanı kusura bakmasın hangi Bakanın programına katıldı? Neyi istedi? Hangi somut projeyle gitti? ITKM konusu. Sayın Aybatılı bir çalışma başlattı. Sayın Günaydın burayı dondurdu. Sizin Belediye Başkanı olarak böyle bir alanı askıya almak gibi yaklaşımınız olamaz. Seçime 6 ay kala gündeme getirdi. Proje çalışması yapmadan kendi yeteneğine güvenerek bir çalışma başlattı. Bunun 6 ayda bitmeyeceği belli. Bugün bu yapı yine 4,5 yıl kenarda bırakıldı. Daha öncede söyledim; Günaydın geldiği günden itibaren buraya eğilseydi bu projeyi bitirseydi belki vatandaş kendisine yeniden Belediye Başkanlığını verirdi. Ama maalesef ipe un serdi ve son noktada kendisini reddeder şekilde davrandı. En acı tarafı belediyenin milyonlarca lira alacağı bulunmasına rağmen zeyilname bile yapmadan ve kimseye de sormadan tapu üzerindeki şerhleri kaldırdı. Müteahhit 20 milyon lira kredisini çekti buraları ipotek verdi ve gitti yatırım başka yere yaptı. Bu çok acı. Sayın Günaydın burada boşluğa düşerek gerçek niyetini ifade etmiştir.

“BİRÇOK NOKTASIYLA ESNAFA ZULÜM EDİLİYOR!”

Birkaç gün önce Sayın MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, AVM konusunda hükümetimizi eleştiriyor. Ardından Sayın Günaydın 4-5 bin metrekarelik yerlere uluslararası firmaları getirip bu şehrin kalbine saplayacağım diyor. Esnafın kendisini nasıl bir tehlikenin beklediğini takip etmesin istiyorum. Birçok noktasıyla esnafa zulüm. Bitirilmiş olsaydı önemli bir gelir kaynağı olacaktı. Otopark bitirilseydi vatandaşımız otopark mafyasına para ödemek zorunda kalmayacaktı. Trafik sorununu vatandaşımız yıllarca yaşamayacaktı. 52 bin metrekarelik alanı vatandaşın hizmetine sunuyoruz. Öbür taraftan kirada oturan binlerce esnafımız var. 5 bin lira kira ödeyeceğine 20-30 bin lira ödüyor. Bu zülüm değil mi?

“YÜZDE 45 ÜZERİNDE OY BEKLİYORUM”

Öte yandan yüzde 45 bandı üzerinde oy bekliyorum. Daha henüz başındayız bana ulaşan bir ankette yok. Biz AK Parti olarak yüzde 50’nin üzerinde oy aldık. Biz hem bu potansiyeli organize etmek hem de başka partilere gönül vermiş insanlara da seslenmek suretiyle oy potansiyelimizi artıracağımıza inanıyorum. Vatandaşımız sabretsin flaş projelerle Isparta’nın karşısına çıkacağız.

“YENİ İL YÖNETİMİNİ BİRKAÇ GÜN İÇİNDE AÇIKLAYACAĞIZ”

Birkaç gün içinde yeni il yönetimini açıklayacağız. Isparta’da yepyeni dinamik ne yaptığını bilen enerji dolu bir kadroyla geliyoruz. Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi konusunda şehre katkı yapabilecek adaylarla vatandaşın karşısına çıkacağız. Hassasiyetimiz belli. Siyaset şehrin tüm dinamikleriyle yürütülmesi gereken bir süreçtir.

“BAŞKAN GÜNAYDIN İFLAS ETMİŞ MÜFLİS BİR TÜCCARDIR”

Diğer taraftan Belediye Başkanı Günaydın iflas etmiştir. Müflis tüccardır. Bunu esnaf bilir. Müflis tüccar eski defterleri karıştırır. Sayın Günaydın 2004 ve 2009 arasındaki sürece göre ve belediye kaynaklarını kullanarak sempatik pozlar vermek suretiyle seçim stratejisini oluşturmaktadır. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Vatandaş Günaydın’ın karnesine bakacak bizim söylediklerimize bakıp tercihini ortaya koyacak. Belediye imkânlarını kullanarak o şirin pozları vermek o kadar kolay değil. 4.5 yıldır siz Belediye Başkanısınız hangi gün vatandaşın arasına indiniz? Hangi esnafı dinlediniz?  Etnografya Müzesini yapmaya kalktınız göçürdünüz. Fuar alanını göçürdünüz. Siz bunu pişkinlikle karşılıyorsunuz. Hem yüksek mimarım diyeceksiniz hem de böyle bir sonucu örtbas etmeye kalkacaksınız. Isparta’nın böylesine beceriksiz projelerle karşı karşıya kalmasına üzülüyoruz. Şehrin merkezinde birçok sorun varken daha acil sorunlar varken Etnografya Müzesi’nin hangi aciliyet söz konusuydu? Bunun doğru proje olup olmadığını kimseyle konuşmadınız. Kendi başınıza karar verip yaptınız. Bu kadar ucuz mu şehri yönetmek? Biz hesabımızı verdik.  Şimdi hesap verecek olanlar düşünsün”

“MUHALEFET ÖNCE KENDİNİ AŞMALI”

Son olarak muhalefetin önce kendisini aşması lazım. Yeni konsepte hazırlanması lazım. Yeni şeyler söylemesi lazım. Yeni öneriler getirmesi lazım. Bunlarla ilgili yapılması gereken somut şeyler neyse onlarla ilgili somut öneriler getirmesi lazım. Sorulara süreç içerisinde yine cevap veririz. Cevap vermekten kaçmayız. Korkmayız. Biz ne yaptığımızı biliyoruz.” 

Bu haber 878 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...