Çandır Köyüne iş makinası desteği

24 Ocak 2014 15:33

Isparta Orman Bölge Müdürlüğünce orman köylülerinin desteklenmesi projesi (ORKÖY) kapsamında 287 bin TL değerinde paletli ekskavatör iş makinesi Çandır Köyü Kooperatifine teslim edildi.

Orman Köylülerinin desteklenmesi kapsamında Çandır Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından 2013 yılı sonlarına doğru müracaatı yapılan iş makinası desteği talebi hibe ve düşük faizli kredi tahsisinin sağlanmasına müteakip Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğünce kooperatif başkanlığına teslim edildi.

ORKÖY nedir?

Orman köylülerinin desteklenmesi olarak bilinen uygulama ormanların korunması, geliştirilmesi, işletilmesi ve genişletilmesi hedeflerine ulaşmak üzere, devlet ormanları içinde ve bitişiğinde yaşayan köy halkının kalkındırılmalarına katkıda bulunmak ve ormanlara olabilecek baskıyı azaltmak için ülkemizde kişi başına gelir seviyesi en düşük seviyede olan orman köylülerine yeni iş olanakları sunulması ile refah seviyesinin arttırılması hedeflenerek bu kapsamında hibe ve kredi desteği sağlanmasıdır. Bu kapsamda orman köylüsü ve kooperatiflerine  güneş enerjisi, süt sığırcılığı, seracılık besicilik, iş makinesi, gül yetiştiriciliği vb. konularda sosyal ve ekonomik destekler sağlanmaktadır.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, "İlimizde ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve endüstri için odun üretimi faaliyetlerinin yanı sıra orman köylülerimizin kalkınmalarının desteklenmesi faaliyetleri de yoğun bir şekilde yürütüldüğünü, bu faaliyetler kapsamında 2013 yılında orman köylümüz ve tarımsal kalkınma kooperatiflerine kalkınmalarının desteklenmesi için 1,3 milyon TL hibe ve kredi desteği sağlandığını, 2014 yılında desteklemelerin artarak devam edeceğini, Çandır Köyümüze iş makinasının hayırlı olmasını belirtti.

 

 

Bu haber 940 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...