“Engelsiz Yaşam Yeni Gücümüz” Projesi çalışmaları devam ediyor

24 Ocak 2014 15:29

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından engellilere yönelik hazırlanan “Engelsiz Yaşam Yeni Gücümüz” projesi çalışmalarına devam ediyor.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Grundvig Programı kapsamında düzenlenen projenin atölye çalışması bu kez Gönen Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirildi. Ortopedik engellilerin sorunlarının dile getirildiği çalışmada,  karşılıklı anlayışın ve hayatı paylaşmanın önemi vurgulandı; sorunların aşılmasında kamusal önlemlerin yanında dayanışma ruhuna da ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Engellilerin istihdam sorunlarının da ele alındığı çalışmada, AB’de engellilerin istihdama katılım oranının %52 olmasına karşın, ülkemizde bu oranın  %22’lerde kaldığı ve daha fazla çaba gösterilmesi gerektiği vurgusu yapıldı.

Atölyelere, SDÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Songül Sallan Gül, Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Gül, Gönen MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Didar Büyüker İşler, Dr. Ayşe Alican, Arş. Gör. Yonca Altındal, Arş. Gör Öznur Yaşar, Arş. Gör. Özlem Kahya, Psikolog Funda Türkmenoğlu ve emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Nurten Sağlamer, çok sayıda akademik ve idari personel, öğrenci ve ilçe halkı katıldı.

 

 

Bu haber 733 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...