“Hani Ispartalı esnaf için yapılmıştı?”

22 Ocak 2014 16:41

Daha önce 3 kez proje tadilatına uğrayan Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatında Isparta Belediyesi yeni bir proje tadilatı hazırlığına girdi. Belediye, dükkânları kiralayan firmanın talebi üzerine belediye dükkânlarının da yer aldığı yaklaşık 30 dükkânı birleştirme kararı aldı.

Yapımı yılan hikâyesine dönen Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) inşaatında 4. proje tadilatına gidiliyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dükkân kiralamak isteyen firmaların talebi üzerine küçük dükkânların birleştirileceğini açıkladı. Bu karar sonrası CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Günaydın’a sert bir şekilde yüklendi.

“HANİ SÖZ VERDİYDİNİZ?”

Başkan Günaydın’ın Isparta halkına karşı mahcup olduğunu ileri süren CHP İl Başkanı Şenol, “ITKM konusu çok gündeme geldi, yüklenici firma lehine 3 kez zeyilname yapıldığı söylendi. Şimdi de ne acı ki, Yusuf Ziya Bey kaç kez tarih verdi, ancak gelinen noktada henüz açılamadı. Vatandaşa karşı mahcup oldular” dedi.

“ITKM BÜYÜK FİRMALARA RESMEN PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR!”

Öte yandan Belediye Başkanı Sayın Günaydın’ın açıklamasına göre 8 firmayla anlaşma yapıldığına dikkat çeken Şenol, şunları söyledi; “Bu firmalara ITKM’de4000 m2ile5000 m2yer veriyor. 30 tane küçük dükkânı birleştiriyorlar bir dükkân yapıyorlar. Sonra ‘Böyle yapmazsak gelmiyorlar’ diyor. Bu ITKM’yi kime yönelik yaptınız? Hani Isparta esnafına yönelik yapılmıştı? Büyük firmalara resmen peşkeş çekiliyor.

“SAYIN AYBATILI İLK KAZMA VURULURKEN BURANIN ISPARTALILARA

AİT OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ ŞİMDİ NE HALE GELDİ!”

Gelen firmaların hepsi yabancı. Bu durum ITKM’nin yapılış amacına ve gayesine aykırı. İlk kazma vurulduğunda Sayın Aybatılı oranın Isparta’nın pazarı olacağını söylemişti. Bu amaçla yapılmıştı. Isparta’nın pazarı olacak yer ne hale geldi. Isparta’da alışveriş merkezlerinin şehir dışında yapılması gerektiğini söylüyoruz. Belediye Başkanı küçük esnafın bu kadar mağdur edildiği bir yerde4000 m2ile5000 m2arasında büyük işletmelere yer veriyorlar. O zaman siz küçük esnafı tamamen bitireceksiniz. Ey esnaf uyan artık! Belediye Başkanı en büyük rakiplerinize büyük yerler veriyor. Neymiş orası başkan türlü canlanmazmış.

Şehir içinde AVM olmasın diyoruz, geliyorlar şehrin göbeğine AVM yapıyorlar. CHP geldiğinde AVM’lerin hepsi şehir dışına alınacak. Küçük esnaf kesinlikle korunacak.”

 

Bu haber 812 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...