Sağlıkta 17 milyon liralık yatırım

22 Ocak 2014 16:37

Sağlık Bakanlığı yatırımıyla şehir hastanesi kampüsüne entegreli olarak inşa edilecek Sağlık Müdürlüğü hizmet binası  ile Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin ihalesi tamamlandı. 17 milyon liraya mal olacak  yatırım 480 gün içinde tamamlanacak

Sağlık Bakanlığı’nca, kamu özel ortaklığı modeliyle şehir hastanesinin de yapılacağı 206 dönümlük arazi içinde 16 dönüm ayrılmış arazi üzerinde  Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hizmet binası yapılacak.

Kamu-Özel Ortaklığı modeli kapsamında Isparta'ya şehir hastanesi  yapılması için sözleşme imzalayan Sağlık Bakanlığı’nın, bu projeye entegre olarak 4 kamu binası daha yapacağını ifade eden Karakaya,  ihalenin yapıldığını söyledi, İhaleyi Ankara menşeli bir firmanın aldığını belirten Karakaya, bu hafta içinde  şirket yetkilileriyle sözleşmenin yapılacağı ve yerin teslim edileceğini açıkladı.

Projenin 17 milyon liraya mal olacağını belirten  Karakaya, İl Özel İdaresi kampusu içerisinde futbol sahası yanındaki yaklaşık 16 dönüm üzerinde planlanan 4 hizmet binasının Sağlık Kompleksi Projesi'ne entegre olacağını ifade etti.  Karakaya, “ Sayın Milletvekillerimizin de destekleriyle Bakanlık yatırım programındaki bu projeyle ilgili ihale tamamlandı. Bu hafta içinde sözleşme yapılıyor. Sağlık Kompleksimizin bitişiğinde modern ve büyük bir ağız ve diş sağlığı hastanesi yapacağız. Yine Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü için hizmet binaları yapılacak.  Hizmet binalarımız ve ADSM inşaatı ihale şartları gereği 480  gün içinde bitirilecek” dedi.

 

Bu haber 1873 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...