"Isparta´ya zulüm yapıldığı ortada"

20 Ocak 2014 16:15

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Kahveciler Odası Genel Kurulu'nda esnafa seslendi. Hükümete yüklenen Korkmaz, "Bir gecede işinize geldiği her şeyi yapacaksınız ama iş Isparta’nın teşvik kanunu olduğu zaman bütün illere eşit mesafede duruyoruz diyorsunuz. Hayır, tüm illere eşit mesafede durmuyorsunuz. Burdur ve Afyon’un verilerine bakıldığında açık bir şekilde Isparta’ya zulüm yapıldığı ortada" dedi.

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Kahveciler, Meşrubatçılar, Otelciler ve Hancılar Odası Genel Kurulu'nda yaptığı konuşması güne damlgasını vurdu. Uzun süredir böyle bir ortamda bulunamadığını belirten Korkmaz, içini döktü.

"KEŞKE FARKLI KONUŞSAYDI!"

ilk olarak AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş'ı konuşmasından ötürü eleştiren Korkmaz, "Ben muhalefet milletvekiliyim. Sevgili hemşerilerim de bu görevi yapmam üzere bir vekalet verdi. Biz de bu görevi yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Bizim konuşmalarımız belki incitici olabilir ama tahammül göstermek gerekir. Çünkü bu konuşmaları birilerinin yapması lazım. 11 yıldır bu ülkeyi idare eden siyasal bir zihniyet var. Uzaktaş bey çıktı, şunların yapılması gerekiyordu dedi. 11 yıldır elinizi, kolunuzu tutan yoktu. Bu halk başka partilere nasip olmayacak şekilde 3 dönemdir büyük bir oyla ülkeyi yönetin diye size yetki verdi.  Keşke buraya çıktığınızda bizim zamanımızda esnaf politikası ortaya koyduk. Bu politikada esnafımızın kronik problemlerini çözdük. Kalan 2-3 problemi de bundan sonra çözeceğiz gibi bir konuşma yapsaydı. Ancak esnafımız her geçen günü arar vaziyette. Piyasada yaprak kıpırdamıyor. Isparta’ya her gelişimizde ve esnaf ziyaretlerimizde sitemlere maruz kalıyoruz. Bunu görmemezlikten gelemeyiz. Bunun en büyük sebebi piyasada paranın dönmemesidir" dedi.

"ISPARTA'YA ZULM EDİLİYOR!"

Öte yandan Hükümetin Isparta'ya diğer illere olduğu gibi eşit mesafede yaklaşmadığını ileri süren Korkmaz, şöyle devam etti; "Milli geliri artırdık diyorlar. Bunu esnafa yansıtamazsanız esnafta borcu, borçla kapatma yoluna gidecek. Şuanda esnaf vergi ve ssk primlerini ödeyemez durumda. 3 dönemdir çuval çuval oy verilen bir partinin milletvekillerinin Sanayi ve Ticaret Bakanı’nın yakasına yapışarak, Isparta’yı anlatmak çok mu zor? Herkes için bir şeyler yapıyoruz diyorlar. Herkes için bir şeyler yapıyorsun da neden hukuk adına bazı şeyleri kendine yontmaya çalışıyorsun. Akşamdan sabaha HSYK Kanunu çıkarmaya çalışıyorsun. Herkesin evladı savcı parmağını şıklattığında karşısına gelirken, senin evladın neden başbakan arabasında savcının elinden kaçırılıyor. Senin evladın can da, milletin evladı patlıcan mı? Bir gecede işinize geldiği her şeyi yapacaksınız ama iş Isparta’nın teşvik kanunu olduğu zaman bütün illere eşit mesafede duruyoruz diyorsunuz. Hayır, tüm illere eşit mesafede durmuyorsunuz. Burdur ve Afyon’un verilerine bakıldığında açık bir şekilde Isparta’ya zulüm yapıldığı ortada.

"GELİN GÖREVLERİ DEĞİŞELİM O ZAMAN NASIL OLUYOR GÖSTERİRİZ"

Bu muhalefetin her dediğine yanlış diyorlar. Muhalefet hiç mi doğru söylemiyor. Bir de onların önerilerine bakalım demeliler. Benim eleştirilerime kızmayacaksınız, tahammüllü olacaksınız. Samimi söylüyorum, yerleri değişelim. Verin bize devleti yönetme görevini ondan sonra siz muhalefet yapın, bakın bizim ondan sonra size tavrımız nasıl olacak? Nezaketi, işbirliği ve dayanışmayı size nasıl göstereceğiz.

"İKİNCİ ÜNİVERSİTE KURULSUN DEDİM HEDEF OLDUM!"

Bir üniversitemiz var. Allah razı olsun. Şuanda ekonomiyi ayakta tutuyor. Şuanda neredeyse her ilde 2. ve 3. üniversite kuruluyor. Ben bir vakıf ya da devlet üniversitesi kurulması gerektiğini dillendiriyorum. Ben ne kötü şeyler söylemişim ki, şahsım bir anda hedef haline geldi. Isparta’da 2. ve 3. üniversite olmasın mı? Biz bunları dillendirmeyelim mi?"

 

Bu haber 869 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...