Şişman´a güven tam

20 Ocak 2014 16:12

Kahveciler, Meşrubatçılar, Otelciler ve Hancılar Odası'nın dün gerçekleştirilen 22. Olağan Genel Kurul'unda 2 listeyle seçime gidildi. Mevcut Başkan Ramazan Şişman ve Ahmet Bağcı'nın yarıştığı seçimi Şişman 108 oyla tekrar kazandı. Bağcı ise 70 oyda kaldı.

Kahveciler, Meşrubatçılar, Otelciler ve Hancılar Odası'nın 22. Olağan Genel Kurul'u dün Esnaf Odaları Birlik Binasında gerçekleştirildi. Kongreye siyasilerin yanı sıra üyeler ve dışarıdan vatandaşların da ilgilisi yoğun oldu. 2 listeyle gidilen seçimi mevcut Başkan Ramazan Şişman tekrar kazandı.

"SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN YETKİ İSTİYORUZ"

Genel Kurul'da Divan Başkanı Ahmet Tural ilk olarak Ahmet Bağcı'ya söz verdi. Bağcı, sorunlarının bir hayli fazla olduğunu ve bunların çözümü için elini taşın altına koymak istediğini bildirdi. bu anlamda üylerden yetki isteyen Bağcı, "Uzun süredir görev yapan Oda Başkanımız Ramazan Beye teşekkür ediyorum. Bize görev verildiği takdirde kendisinin tecrübelerinden de yararlanacağız. Yaptığımız işkolları insan kaynaklı hizmet sektörü olduğundan oldukça zor ve meşakkatlidir. Sorunlar oldukça fazla. Ekonomik sorunlara bir de farklı sorunlar eklenince çaresizlik içinde ekmeğimizin peşine düşüyoruz. Özellikle sigara yasağından çoğu meslektaşımız evine artık ekmek parası götüremez hale geldi. Bu yasağa hazırlıksız yakalanmamız ve mekanlarımızın hazır olmaması birçok meslektaşımızın cambazlık yaparak para kazanma yolunu seçmesine neden oldu. İnternet Kafelerde benzer sorunlar yaşanırken, yeni uygulamaların tebliğ edilmeden ceza uygulanması, uygulamaların illerde farklı uygulanması bu sorunların çözümünü zorlaştırmaktadır. Özellikle kayıt dışı olarak işletilen çay ocakları, derneklerin dışarıya çay satarak faaliyette bulunmaları, Pazar yerlerinde korsan çay satışlarının önüne geçilememesi tüm esnafımızı çileden çıkarmaktadır" dedi.

"ALDIĞIM BAYRAĞI DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUM"

Öte yandan mevcut Başkan Ramazan Şişman ise kısa bir konuşma yaptı. Şişman, "4 yıl önce verdiğiniz bu görevi kimsenin burnu kanamadan buraya kadar getirdik. Esnafımızın emniyet ve zabıtadan bir sorunu yok. Fiyat tarifelerinde de bir sorunumuz yok. İnternet Kafedeki arkadaşların 2 sorunu vardı. Saat 17.00’a kadar çocuklar giremiyordu. Valiliğe gittik ve dönemin Valisi saati 15.00’a çekti. Liste istediler, onların listesini de yaptık. Sizler ne istediyseniz biz onları yaptık. Yanınızda bir kardeşiniz olarak bu bayrağı devam ettirmek istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Saat 15.30'da açılan sandık sonucuna göre mevcut Başkan Şişman güven tazelerken yetki isteyen Bağcı ise 70 oyda kaldı. Buna göre yeni yönetim şu isimlerden oluşuyor;

İŞTE YENİ YÖNETİM

Ramazan Şişman

Hasan Mercan

Mehmet Çapar

Ayhan Topbaş

Ömer Akbaş

Mevlüt Akgöz

Murat Kocameşe

 

Bu haber 977 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...