“Başbakan; milleti Allah ile aldatarak oğlunu gezdiriyor”

16 Ocak 2014 16:13

Ankara-(TBMM) 17 Aralık Yolsuzluk operasyonu ve HSYK düzenlemesi hakkında Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Başbakan Erdoğan’ı halkın dini duygularını istismar etmeye çalışmakla suçladı. Erdoğan’ın “Yolsuzluk yapan babamın oğlu olsa hesabını versin” sözlerini anımsatan Öner, “Niye oğlunu mahkemeye, polise göndermiyor” diye sordu.

ALLAH İLE ALDATIYOR

Ali Haydar Öner, ifade vermeye çağrıldığı öne sürülen Bilal Erdoğan’ın, İstanbul’da babasının makam arabasında görüntülendiğini belirterek, “Başbakan Allah ile aldatmanın yeni yol ve yöntemlerini kullanmıştır. Savcıların aradığı, mahkemeye çağırdığı Başbakanın oğlu Necmettin Bilal Başbakan’ın himayesinde dolaştırılmıştır. Program dışı aile kabristanını ziyaret etmişler… Çamlıca camii inşaatını gezmişler. Ulvi duygular nasıl istismar ediliyor, dini duygularla gulül suçu nasıl örtbas edilmek isteniyor… Gulül; yoksulun, yetimin hakkına, Beytülmale el uzatmaktır” dedi.

Bilal Erdoğan’a savcılığa giderek ifade vermesi yönünde çağrıda da bulunan Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, “Aklanmasını temenni ederiz. Ama aklanmayacak ise üstünlerin hukukunun yaratıcısı Başbakanın oğlu olması da onu kurtarmaz” şeklinde konuştu.

İŞGAL İDDİASI

Aksaray Valisiyken, İstanbul Emniyet Müdürü görevine getirilen Selami Altınok’un atamasının hukuka uygun olmadığını belirten ve Emniyet Müdürlüğünün işgal altında olduğunu ileri süren CHP Milletvekili Öner, Bilal Erdoğan’a yönelik operasyonun bizzat Altınok tarafından engellendiğini söyledi.

KOMİSYONU KİM ÇALIŞTIRIYOR?           

HSYK’yı yeniden dizayn etme çabalarına da değinen Öner, “Dün biliyorsunuz Mevlid gecesiydi. Mevlid gecesi olmasına karşın Adalet Komisyonu çalıştırıldı. İlahi bir emirle mi, bir faninin emriyle mi çalıştırıldı? Hangi amaçla, telaşla, aceleyle Adalet Komisyonu çalıştırılıyor” diye sordu. HSYK düzenlemesinin zamanlamasının manidar olduğunu kaydeden Ali Haydar Öner, “Temel amaç yolsuzlukların üstünün örtülmesi, delillerin karartılması, yeni delillere ulaşılmaması, yeni yolsuzluk operasyonlarının engellenmesidir. Bunların başında da Başbakan’ın oğlu ve Başbakan Erdoğan’ın ailesi gelmektedir” dedi.

Bir gazetecinin yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcıların görevden alınmasının soruşturmayı etkileyip etkilemeyeceğini sorması üzerine Öner şunları kaydetti:

“Bir savcının haklı bir gerekçe olmadan görevinden alınması ve bir başka savcıya veya birden fazla savcıya görev verilmesi maksatlı olarak yorumlanmalıdır.”

Ali Haydar Öner sözlerini “Mevcut durumu başka türlü yorumlamak saflara ait bir duygudur” diyerek tamamladı.

 

Bu haber 602 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...