Mühendislik ve Teknoloji Öğrencileri Topluluğu BEST’in Gözlemci Üyesi Oldu

16 Ocak 2014 15:59

Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji Öğrencileri Topluluğu(IETSS ), 1989’dan beri öğrenciler için tüm Avrupa dahilinde iletişim, işbirliği ve değişim imkanları sağlayan BEST(Board of European Students of Technologies)’in gözlemci (observer) üyesi oldu.

BEST Nedir?

Sürekli büyüyen, kar amacı gütmeyen ve siyasi olmayan bir organizasyon olan BEST, öğrencilerin uluslararası fikirli olmalarına, kültürleri ve toplulukları daha iyi anlamalarını sağlamayı ve kültürel açıdan farklı ortamlarda çalışmak için kapasitelerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. BEST öğrencilerin kişisel gelişimleri için fırsatlar yaratır ve öğrencilerin tam potansiyellerine ulaşmalarını desteklemektedir. 33 ülkedeki 96 yerel grup büyüyen, iyi düzenlenmiş, güçlü, genç ve yenilikçi öğrenci ağı oluşturmuştur. Avrupa’nın seçkin üniversitelerinde açılan teknik kurslarla bünyesindeki öğrencilere teknik ve kültürel çeşitlik imkanı sunmaktadır. Kurduğu Kariyer Merkeziyle (BEST Carreer Center )ile geniş bir iş pazarı sunmakta, onları Avrupa’daki işveren şirketlerle bağlantıya geçirmektedir.

Topluluğun daimi üyeleri içerisinde  Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Ege Üniversitesi yer alıyor.

 

Bu haber 742 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...