‘Çalışmaları göz ardı edemeyiz’

15 Ocak 2014 15:35

Isparta Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı ve yönetim kurulu üyeleri Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Oda Başkanı Akıllı, diğer illere nazaran Isparta Belediyesi’nin her noktada üstün başarılarının ve çalışmalarının bulunduğuna işaret etti. Isparta Belediyesi’nin seçim sürecine yaklaşılmasına rağmen altyapıda son derece önemli yatırımlarının bulunduğunu ve bunun ülkede öncü yatırımlar arasında olduğuna dikkat çekti.

Isparta Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede konuşan Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı, Isparta’nın Türkiye genlinde içme suyunu en temiz ve en ucuz içen bir şehir olduğunu, belediyenin istihdam artırıcı yatırımlar yapmasının da önemli olduğuna değindi. Akıllı, “Isparta Belediyesi’nin geçmiş borçlarını yapılandırması ve ödemesi güzel bir olay. Isparta Belediyesi’nin çalışmalarını bir bütün olarak ele alırsak güzel çalışmalara imza atıyor. Isparta tarihinde görülmemiş bir altyapı ve kaliteli asfalt çalışmaları caddelerimizde devam ediyor. Bunu göz ardı edemeyiz. Bu çalışmalar içerisinde elbette şehrimizin bazı sıkıntıları da bulunuyor bunlar arasında trafik sorununu söyleyebiliriz. Bizim oda olarak tek düşüncemiz ülkemize, Isparta’mıza ve üyelerimize yeterli derecede yardımcı olmaktır. Belediye çalışmalarınızdan dolayı üyelerimiz ve aklıselimler adına sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Isparta’nın trafiğinin büyük şehirlerde olduğu gibi saatlerce bir tıkanıklığın bulunmadığını ancak bunun çözümü için çalışmaların aralıksız sürdüğüne işaret eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu çalışmaların uzun süredir devam ettiğini ve önemli bir mesafe kat edildiğini aktardı. Caddelerdeki araçların kalkması ve birkaç noktada toplanması amacıyla otoparklar için istimlak çalışmalarının yapıldığını ve bu noktanın projesinin de hazır olduğunu anlatan Günaydın, “Önümüzdeki dönem trafik ve otoparkların yapılması noktasındaki çalışmalarımız olacak. Diğer yandan belli alanlarda da otoparklar için istimlak çalışmaları başlatıldı” şeklinde konuştu.

Makine Mühendisleri Odası’nın ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu da dile getiren Başkan Günaydın, altyapı çalışmalarında da belli aşamaya gelindiğini, şehrin yüzde 70 oranında yağmur suyu altyapısı başta olmak üzere tamamlandığına değindi. Günaydın, “Altyapı da yüzde 30’luk bir çalışmamız kaldı. Yüzde 70’i tamamlayan, yüzde 30’luk bölümü de tamamlar” dedi. Şehrin iyi bir noktaya ilerlediğini ve bir netice kazandığına işaret eden Günaydın, “Yollarımız bir düzen kazandı. Önümüzdeki dönem gücümüzün önemli bir bölümünü otoparkların yapımına ayıracağız” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...