“Oy pusulalarından bunu nasıl ayırt ettiler? İki il arasına kardeşlik değil husumet tohumları ekiyor!”

14 Ocak 2014 18:12

AKP Milletvekili Bilgiç, Isparta-Burdur arasındaki Sevgi Yolunun yapılması durumunda Burdur’un Isparta’nın ilçesi gibi olacağını belirtmiş, CHP adayı Çakmakçı da geçen seçimlerde CHP oylarının MHP’ye kaydığını ancak bu seçimlerde MHP’ye oy verilmeyeceğini ileri sürmüştü. Açıklamalara yanıt veren MHP İl Başkanı Yalçın, “Sayın Bilgiç, Isparta ve Burdur arasına husumet sokmaya çalışıyor. Sayın Çakmakçı ise oy pusulasını ellerine aldıklarında bunu nasıl ayırt ediyorlar, bilmiyorum” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, geçtiğimiz hafta sonu Bakkallar ve Bayiler Odası Genel Kurulu’nda AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve CHP Belediye Başkan adayı M. Lütfü Çakmakçı’nın yaptığı konuşmalara göndermede bulundu. İlk olarak Bilgiç’in konuşmasını değerlendiren Yalçın, kendini tutamadığını ve tebessüm ettiğini belirtti.

“DÜŞÜNDÜĞÜNDE GÜLESİ BİR KONUŞMA YAPTI!”

Yaşanan olayı enteresan olarak değerlendiren Yalçın, “Olaya benim tebessüm etmem bilerek değil, gayri ihtiyari oldu. Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta-Burdur arasındaki yolun Sevgi Yolu olduğunu daha sonra da Isparta’nın sanayi şehri olmadığını, esnafın desteklenmesi gerektiğini, bu esnafta Sevgi Yolu sayesinde büyük balık, küçük balığı yutar mantığında Burdur’un ekonomisin Isparta’ya akacağı yönünde insanın düşündüğünde gülesi gelen bir konuşma yaptı. Orada alınan kararlar gereği bir konuşma yapmadık” dedi.

“İKİ İL ARASINA HUSUMET TOHUMLARI EKİYOR”

Isparta’nın sanayi şehri olmadığını ve neden teşvikte 2. Bölgede yer aldığını soran Yalçın, şöyle devam etti; “Eğer Isparta sanayi şehri değilse Türkiye’de sanayi şehirleri olan Gaziantep, Adana, Mersin, Denizli, Konya gibi yerlerle neden teşvikte aynı potaya konuyor? Siz Sevgi Yolu dediğiniz yolun iki il arasında bu şekilde büyük balığı küçük balığı yutar mantığıyla bir barış ve kardeşlik değil, husumet tohumları ekiyorsunuz. Isparta ve Burdur arasındaki tatlı rekabeti, iki il arasında hamaset duygularıyla düşmanlık havasına sokacağı bir durum da olacak. Tüm bunları izlerken gayri ihtiyari olarak hafif gülümsedim. Kendisi de bizi takip ediyormuş ki, hemen buna büyük bir tepki gösterdi. Sonuçta Süreyya Bey de anlattığı şeylere kimsenin inanmadığını, tepkisiyle ortaya koymuştur.

“MİLLETLE DALGA GEÇMEK NEYMİŞ GÖRECEKLER!”

Isparta’da esnaf ve sanatkârlarla ilgili bundan 4 yıl önce yapılan kongrelerde söylediklerini halen unutmuyorum. O günkü söyledikleriyle bugün söylediklerinin arasında hiçbir fark yok. İktidarın 11 yılda Isparta’ya kazandıracağı tek şey esnafın gelişmesi için Isparta-Burdur üzerindeki Gelincik güzergâhındaki yolun yapılması imiş. Bunlar komik şeyler. Aziz Ispartalı hemşerilerimiz bunun farkında. Zaten AKP’liler de sonlarının geldiğini biliyor. Milletle dalga geçmenin hesabını bu millet sandıkta onlara soracak.”

“CHP ADAYI ÇAKMAKÇI ISPARTA’YI TANIMIYOR!”

Öte yandan CHP Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı’nın da Isparta’yı tanımadığını gösteren bir konuşma yaptığını ileri süren Yalçın, “Isparta’da sevgi bahçeleri ve sevgi gülücükleri saçarak bu ilin yönetileceğini sanıyor. Bununla ilgili en büyük umudu da bugüne kadar sandıkta CHP’nin oylarının MHP’ye gittiğini söylüyor. Oy pusulasını ellerine aldıklarında bunu nasıl ayırt ediyorlar, bilmiyorum. Ama CHP’nin değerli seçmenleri Isparta ilinin Isparta’yı tanımayacak kişilere emanet edilemeyecek kadar önemli bir şehir olduğunu bilen, bu memleketin yetiştirdiği insanlardır. Herkes sandıkta kendilerinin tanıdığı, bildiği, güvenebileceği ve hizmet noktasında kusur beklemediği kişilere seçimlerde oy verecektir. Belediye Başkanlığı seçimlerinden insanlar partili olarak gitmezler. Kendilerini yönetebilecek en iyi kişiyi seçmek isterler. Isparta’dan uzak, bu şehri tanımayan ve bilmeyen insanların da geçmiş dönemde yaptıklarına bakarak oy alacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...