Çalışan Gazeteciler Vali Özkan’ı ziyaret etti

12 Ocak 2014 18:30

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti. Isparta’da basın çalışanlarının iyi niyetli olarak koşuşturduğunu dile getiren Vali Özkan “Bu durum bizim için de bir şevk kaynağı ve sinerji oluşması açısından önemli” dedi.

Kamu görevi icra eden medya çalışanları ve gazeteciler için dün Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandı. Bu kapsamda Isparta Gazeteciler Cemiyeti ve üyeleri dün ilk olarak Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti. Valilik Göl Toplantı Salonu’nda gerçekleşen buluşmada Vali Özkan, gazetecilerle yakından ilgilendi.

EN ÖNEMLİ MİSYONU ÜSTLENİYORSUNUZ

Basın çalışanları toplumun sorunlarının gündeme getirilmesi, tarif edilmesi ve icra edilmesi konusunda en önemli misyonu uygulayan kişiler olduğunu belirten Vali Özkan “Bugünün basın alanında verilecek hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün hem sizin günümüz hem de bir yönüyle idareciler günü. İdarecilerin de basın mensuplarıyla bugünü beraber kutlamaları bizim için de ayrı bir anlam ifade ediyor” dedi.

YEREL BASIN ISPARTA İÇİN BİR ŞANS

Öte yandan yerel basına değinen Vali Özkan, yerel basında çalışan gazetecilerin Isparta için ne yapabiliriz anlayışında olmalarının çok önemli olduğunu vurguladı. Özkan, “Sonuçta hepimiz Isparta ilimize gelecek hizmetleri hem etkinleştirmek hem iyileştirmek hem de daha çok vatandaşa ulaştırmanın arayışı içindeyiz. Isparta’daki yerel basının mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmasını şehir için bir şans olarak görüyorum. Isparta’da basın çalışanlarının iyi niyetli olarak koşuşturması bizim için de bir şevk kaynağı ve sinerji oluşması açısından önemli” şeklinde konuştu.

212 SAYILI KANUN BÜYÜK İMKANLAR GETİRDİ

Diğer taraftan gazeteciler arasından söz alanlar Vali Özkan’a sorunlarını ve görüşlerini aktardı. ‘İki Gözüm Hilmi’ olarak tanınan duayen gazeteci Hilmi Özdemir, 52 yıldır mesleğin içinde olduğunu belirterek, “Mesleğimin 2. yılında 212 sayılı kanun bizlere çok büyük imkanlar getirdi. Bu yasa basın çalışanları için bir garanti oldu. Bizim bayramımız o zamandan sonra başladı” diye konuştu.

YIPRANMA PAYINDAN BİZ YARARLANAMADIK

Kanal 32 muhabiri Arzu Deniz ise, geçtiğimiz 10 Ocak’ta hükümet tarafından gazetecilere müjde olarak duyurulan ‘yıpranma payı’ konusundaki şikayetini dile getirdi. Deniz, şunları söyledi: “Ne yazık ki biz bu uygulamadan yararlanamıyoruz. Uygulama için bir madde eklenmiş ve sarı basın kartı olanlar denilmiş. 19 yıldır bu işi yapıyorum. Sarı Basın Kartımı yeni aldım. Emekliliğime çok az kalmasına rağmen yıpranma payından yararlanamadım. BİMER’e şikayet ettim ancak bir sonuç henüz alamadım. Biz kelle koltukta yaşayan insanlarız. Hele ki bu meslekte bir bayan olmak çok farklı. Bunun sıkıntısını zaman zaman yaşadım.”

Bu haber 790 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...