“Siz kazma vurmadan biz altyapısını bitiriyoruz”

12 Ocak 2014 18:23

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce bugüne kadar yapılan 6 bin 700 metrelik yağmur suyu bypass hattına ilave olarak bin500 metreuzunluğunda yeni bir hat döşeme çalışması gerçekleştiriyor. Davraz Mahallesi Antalya Çevre Yolu altında bulunan sitelerin arkasından geçecek olan hat çalışması ile birlikte, başta Davraz Mahallesi olmak üzere Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi ile yapımı bir türlü başlayamayan 800 yatak kapasiteli Bölge Hastanesi’nin de altyapısına hitap edecek.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Bölge Hastanesi ile ilgili olarak çeşitli çevrelerce kendisinin ‘engelci’ olarak gösterilmesine de tepki göstererek, “Bu çalışma, yapımına başlanamayan bölge hastanesinin de altyapısı olacak” derken, “Bu kadar önden çalışıyoruz. Bu nasıl bir engel çıkarmakmış. Belediye önden gidiyor. Herkes bize yetişsin, ‘şöyle böyle’ diye konuşmasınlar. Siz kazma vurmadan biz altyapı tesisatını dahi çözmüş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Çalışma alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Antalya çevre yolunun yapılması esnasında şehrin kodunun bozulduğunu, dolayısıyla Davraz Mahallesi’nden gelen suların çevre yolunu aşarak karşıya geçtiğini geçemeyenlerin de mahallede su baskınlarına neden olduğunu hatırlattı. Günaydın, bu sorunu çözmek için çevre yolunun 3 ayrı noktasından karşıya yağmur suyu hatları döşediklerini ve bu hatların da şu anda yaptıkları yağmur suyu bypass hattı ile birlikte Altın Kereste bölgesinde bulunan dereye deşarj edileceğini ifade etti.  1200’lük borularla yağmur suyu hattı döşediklerini böylece Davraz Mahallesi başta olmak üzere, Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi ile yapımına halen başlanamayan Bölge Hastanesi’nin de altyapısının tamamlanmış olacağını aktaran Başkan Günaydın, “Döşediğimiz her bir boru 2 bin600 kgağırlığında. Yerin metrelerce altında çalışıyoruz. En uygun yöntemle ve kaliteli malzemeyle kendi imkanlarımızla bu işi gerçekleştiriyoruz. Buna benzer bir çalışmayı da şu an Çünür Yeni Şehirde yapıyoruz. Daha şehir kurulmadan bu bölgenin de altyapısı bitmiş olacak. Şu ana kadar altyapı çalışmalarında yüzde 70’e ulaştık, kalan yüzde 30’luk bölümünü de bir yıl içerisinde tamamlayacağız. Böylece vatandaşlarımızın rahat ettiği, yağan yağmurlar sonrasında feryatların yaşanmadığı bir kente kavuşacağız” görüşlerinde bulundu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ayrıca, yapımına bir türlü başlanamayan bölge hastanesine de değinerek, çeşitli çevrelerce kendisinin konuyla ilgili ‘engelci’ olarak gösterilmesine de tepki gösterdi. Günaydın, “Yaptığımız bu çalışma ayrıca yapılamayan, bir türlü başlanamayan hastanenin de altyapısı olacak. Biz yapamadıkları bölge hastanesinin de altyapılarını tamamlamış oluyoruz. Birkaç yıl sonra faaliyete geçmesi planlanan hastanenin çalışmasını da yapmış oluyoruz. Bize kimse yetişemez. Şu hastaneye bir an önce başlayın ve bitirin. Altyapımız 800 yatak kapasiteli değil, 3 bin yatak kapasiteli bir hastaneye hizmet yapacak şekilde planlandı. Bu kadar önden çalışmalarımızı yapıyoruz, nasıl bir engelmiş. Herkes bize yetişsin. Şöyle, böyle diyerek konuşmasınlar. Siz kazma vurmadan biz tesisatını çekiyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

 

Bu haber 601 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...