‘’Size değer vermeyen, hizmet etmeyen insana oy verirseniz hakkımı helal etmem!’’

10 Ocak 2014 16:43

Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, bugüne kadar dördü gerçekleştirilen Odaların Genel Kurullarına Başkan Günaydın’ın ya da temsilcisinin gelmediğini belirterek esnafa çağrıda bulundu. Aybatılı, ‘’Dükkân dükkân gezip, esnafa merhaba demekle hesap vermek olmaz. Asıl hesap yeri burası! Hesabı esnafa vereceksin! Bizi bu kadar hakir mi görüyorlar? Esnafın oylarını ceplerinde mi görüyorlar? Size değer vermeyen, size hizmet vermeyen insana oy verirseniz hakkımı helal etmem’’  dedi.

Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı’nın dün gerçekleştirilen Sebzeciler ve Manavlar Odası Genel Kurulu’nda esnafa yaptığı bir çağrı şok etkisi yarattı. CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı ile Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan’ın her seçime gelerek hem projelerini açıkladığını hem de esnafın sorunlarını dinlediğini bu nedenle kendilerine teşekkür eden Aybatılı, diğer yandan hiçbir Genel Kurula gelmeyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a tepki gösterdi.

ÇAKMAKÇI VE ÇAKAN’A TEŞEKKÜR, GÜNAYDIN’A MESAJ!

‘’Bugüne kadar 4 Genel Kurul yaptık ama maalesef Belediye Başkanını ya da belediyeden bir temsilciyi aramızda göremedik’’ diyen Aybatılı, ‘’Belediye Başkanı esnafı banko olarak mı görüyor? Kendisi gelemeyebilir, çekintileri, bir takım problemleri vardır. Bunlar önemli değil. Ama belediyenin başkan yardımcıları, Zabıta Müdürü var. Onlar gelebilir. Bugün burada neden yoklar?’’ diye sordu.

NEDEN GELEMEDİKLERİNİ DE AÇIKLADI

Başkan Günaydın’ın ve ekibinden birinin neden Genel Kurula gelemediğini de açıklayan Aybatılı, ‘’Onu da söyleyeyim; Hepsi Adliyede. Allah selamet versin. 172 yılın cezasıyla uğraşıyorlar. İyi de bugün biz de burada ekmek parasıyla uğraşıyoruz. Yaptığın işin yanlışlığıyla ilgili adliyelerde hesabını verebilirsin. Ama burada bir Başkan Yardımcısı ya da temsilci gönderin de esnafı bir dinlesin. Bakalım kura çekimlerinde ne olmuş? Neden bu esnaf mağdur edilmiş? Neden bugün bakkal dükkânlarında bile meyve ve sebze satılıyor. AVM’ler neden her geçen gün çoğalıyor? Çarşamba Pazarı ne olacak? 20 yıl oldu. Birbirimize hesap soruyoruz. Biz kendi meselemizi kendi içimizde hallederiz ama genel sorunlarımız var. Biz her ay toplanan insanlar değiliz. 4 yılda bir toplanıyoruz. Burada da dertlerimizi, sorunlarımızı anlatacağız. Bunlar için de çözüm bekleyeceğiz’’ dedi.

‘’BİZİ HÜKÜMET DEĞİL BELEDİYE İLGİLENDİRİYOR!’’

Esnaflar adına konuşmaya devam eden Aybatılı, ‘’Bizi ilgilendiren konu hükümet değil belediye. Belediye bu zamana kadar esnafa ne yaptı? Onu bize anlatması lazım! Bizim onlardan ne beklentilerimiz var? Bunu kendilerine iletmemiz lazım. Belediye Başkan adaylarına bizim söyleyeceklerimiz ve onlardan taleplerimiz var. Böylelikle sorunlarımızı yetkililere anlatmış olacağız. Biz üst kurum olarak yeni yönetimle seçimlerden sonra bunların takipçisi olmak zorundayız’’ diye konuştu.

ŞOK SÖZLER BURADA GELDİ

Öte yandan Günaydın’ın esnafın oylarını garanti olarak mı gördüğünü merak ettiklerini açıklayan Aybatılı, şöyle devam etti; ‘’Esnafı bu kadar hakir mi görüyorlar? Esnafın oylarını ceplerinde mi görüyorlar? Size değer vermeyen, size hizmet vermeyen insana oy verirseniz hakkımı helal etmem size. Biz hizmet veren insanlarız. Biz olmazsak olmaz. Değerli bir görev yapıyoruz. Hizmet üreten teşkilat biziz. Holdingler, şirketler değil. Onlar yılsonlarında zarar beyan ederler. Biz kazansak da kazanmasak da devletimize vergi vermek zorundayız. Biz rezillik ve kepazelik içinde görevler yapıyoruz ama bugün bizi takdir eden hiç kimse yok.

‘’BİZ HER ŞEYİ YAPIYORUZ YA YETKİLİLER?’’

Belediye Başkanı bir yerden oy alacak bir muhtar geliyor ben Pazar isterim, oraya Pazar açacaksınız. Ötekisi geliyor ben de isterim diyor. Siftah etmeden esnaf sergi açıyor, işgaliye parası ödüyor. Bir taraftan maliyeye verginizi ödüyorsunuz bir taraftan da belediyenin talebini yerine getirmiş oluyorsunuz. Peki, yetkililer size ne veriyor? Size verilen hiçbir şey yok.

‘’ASIL HESAP YERİ BURASI’’

Dükkân dükkan gezip de, esnafa merhaba deyip de ‘ben esnafı geziyorum’ demekle olmaz. Orayı herkes geziyor. Burası hesap yeri. 4 yıl sonra esnaf burada toplanıyor, onlara hesap vereceksin. İyi yaptığın hizmetler varsa bu esnaf sana teşekkür eder. Önümüzde seçimler var. Bizim burada ölçümüz ne, kime nasıl oy vereceğiz? Bize kim değer veriyorsa, hangi parti olursa olsun biz ona oy vereceğiz, onu değerlendireceğiz.’’ Aybatılı’nın bu konuşmasının ardından salondan büyük bir alkış koptu ve destek sözleri yükseldi.

Bu haber 779 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...