Her esnafın sorunlarını dinliyor projelerini açıklıyorlar

10 Ocak 2014 16:42

Esnaf Odalarının bugüne kadar gerçekleştirilen 4 Genel Kuruluna da katılan CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı ile Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, dün gerçekleştirilen bir başka seçimde de esnafları yine yalnız bırakmadı. Çakmakçı ve Çakan’ın bu davranışları esnaflar tarafından takdirle karşılandı.

Kongrelerin bitmesinin ardından dilek ve temennilerde söz alan adaylar hem projelerini açıklıyorlar hem de esnafların sorunlarını dinleyerek not alıyorlar. Dün de Sebzeciler ve Manavlar Odası Genel Kuruluna katılan Çakmakçı ve Çakan, esnafa seslendi.

‘’GÖREVLERİNİ ASFALT DÖKMEK YA DA ÇÖP TOPLAMAK

ZANNEDİYORLAR ONUN İÇİN BURAYA GELMİYORLAR!’’

Yerel yöneticilerin kendilerine verilen vekâleti yerine getirmediklerini ileri süren SP Adayı Çakan, ‘’Yöneticiler, belediye hizmetlerini asfalt döküp çöp toplama olarak görüyorlar. Görevlerini bunlardan ibaret zannediyorlar. O yüzden bugün buraya da gelmediler. Sizin karşınızda aday olarak Lütfü Bey ve bizden başka şuanda burada kimse yok. Meslek odalarını, esnaf odalarını, üniversitem gibi yerleri dikkate almıyorsanız, bunların şehre katkısını sağlayan bir kucaklama yapmıyorsunuz demektir. O zaman sizin yaptığınız belediyecilik, herkese ulaşmıyor demektir. Bakıyoruz ITKM’ye, bir bina yapmaya kalkıyoruz 20 yıl geçiyor aradan. Bizim pazar kültürümüzü yok ediyor. Bir kültürü yok ediyorsunuz ama adına Kültür Merkezi diyorsunuz. Bunların hepsi müthiş vizyonsuzluk ve bilinçsizlik. Bunun suçlusu bir kişi de değil. Farklı farklı zihniyetler bu kültürü yaşatmayı beceremedi’’ dedi.

ÇAKMAKÇI PAZAR ESNAFINA ÖNEMLİ BİR PROJE SUNDU

Öte yandan CHP Adayı Çakmakçı, pazar esnafının ufkunu açacak bir projeyle konuşmasına başladı. Bir bayanı örnek gösteren Çakmakçı, ‘’İnternet üzerinden meyve ve sebze satarak 2 milyon lira para kazanıyor. Peki, biz bunu yapamaz mıyız? Yaparız. Belediye öncülük yapar, siz o sanal market içinde yer alırsınız sadece Isparta’ya değil, tüm Türkiye’ye güzelim elmayı, domatesi birlikte satarız. Bu şekilde zenginleşebiliriz. Bizim programımıza bakarsanız zenginleşmeden bahsediyoruz. Ondan sonra güçlü olacağız. Güçlü olabilmek için AVM’lerin karşısına çıkacağız. 2016 yılına kadar şehirlerde toplu pazar yerlerinin oluşturulması lazım. Esnafımızla birlikte şehir ve imar planını tekrar oluşturacağız. 2030’ların imar planını tekrar yapmak zorundayız’’ diye konuştu.

‘’HEM KÖYLÜYÜ HEM DE PAZARCI ESNAFINI YAŞATMAK ZORUNDAYIZ’’

Diğer taraftan Isparta ve Antalya’daki Pazar sayılarının eşitliğine dikkat çeken Çakmakçı, ‘’Her iki İlde de 27’şer pazar var. Sizin orada döktüklerinizden ekonomik kayıp meydana gelmekte ve o kaybı tüketiciler ödemekte. Bu yüzden siz pahalı satmak zorunda kalıyorsunuz. Bu sizin isteyerek yaptığınız bir şey değil.  Bir de karşınıza AVM ve diğer alışveriş merkezleri çıkınca sorunlarınız büyüyor. Biz hem köylüyü hem de pazarcı esnafını yaşatmak zorundayız. Esnafı nasıl geliştireceğimizi, birlikte nasıl daha fazla kazanacağımızı göstereceğiz’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...