“Ortak akla uygun yeni bir yaklaşım sağlandı”

9 Ocak 2014 18:51

Valilikte gerçekleştirilen 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı konusundaki toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi Bşk. M. Bülent Üncü, itiraz sürecinde Isparta’dan diğer illere örnek olacak bir katılım gerçekleştiğini bildirdi. Üncü, “Yeni bir model yakaladık. Isparta’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nce Valilik Göl Toplantı Salonu’nda 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı hakkında dün bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Vahdettin Özkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi Bşk. M. Bülent Üncü ve ekibi, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü İlker Yavuz ile bazı kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda askıya sürecinde çok fazla eleştiri alan Çevre Düzeni Planı’nda talepler doğrultusunda yapılan ve bundan sonra yapılacak giydirmeler ele alındı.

UYGULAMAYA YÖNELİK DEĞİL GENEL BİR PLANDIR

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Vahdettin Özkan, planın askı sürecinden sonra daha da olgunlaştırıldığını belirterek, bu toplantının da bundan sonraki süreçte yapılacak yenilikleri belirmek adına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Özkan, “1/100.000 Çevre Düzenleme Planı çok spesifik, çok operasyonel ve çok uygulamaya yönelik bir plan değildir. Genel bir plandır. Başta çevre değerlerinin, tarım arazilerinin ve kültürel mirasın korunması ile özellikle ilimizdeki zenginliklerin korunduğu gibi aynı zamanda ekonomik kalkınmamıza yarayacak bir şekilde planın bir düstur haline getirilmesi bizim önceliğimizdir” dedi.

ISPARTA FARKLI BİR MODEL SUNDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi Bşk. M. Bülent Üncü ise Isparta’nın Çevre Düzeni Planı konusunda diğer illere farklı bir model sunduğunu belirterek, katılım sağlayanlara teşekkür etti. Üncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başka bir çevre düzeni planında elde edemediğimiz güzel bir katılım süreci yaşıyoruz. Planla ilgili toplantıların dışında kurumların ve kuruluşların önerisini, eleştirisini ve katkılarını aldık. Bunlar 30 civarında kurumları farklı tüzel kişilikler ve vatandaşlardan gelen talepler. Bunların dışında ilin önemli karar organları belediyemizi İl Genel Meclisi, ITSO ve BAKA temsilcileriyle birlikte hazırlanmış başka bir itirazlar vardı, onu da aldık ve değerlendirdik. Onun dışında farklı temsilcilerin olduğu güzel bir komisyon çalışması da yapıldı.

ORTAK AKLA UYGUN YENİ BİR YAKLAŞIM SAĞLANDI

Bu değerlendirmeleri masaya yatıran ve ortak akla uygun bir çözüme ulaşmaya çalışan yeni bir yaklaşım sağlandı. O yüzden Isparta’ya teşekkür ediyoruz. Planın gelişmesine katkı sağlamayı geliştirme adına yeni bir çalışma içindeyiz. Genel değerlendirmelerden sonra herkesi burada dinlemek istiyoruz.”

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak görüş alışverişi şeklinde devam etti.

 

Bu haber 898 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...