Laboratuar denetimden geçti

9 Ocak 2014 18:44

Isparta Belediyesi tarafından kurulan önce Isparta çevre kirliliğini daha sonra bölgenin çevre kirliliğini önlemek adına kurulan Çevre Analiz Laboratuarı denetimden geçti.  Geçen hafta içerisinde Türk Akreditasyon kurumundan gelen yetkililerce denetlenen analiz laboratuarı tam not aldı.

Çevreye verdiği hassas değer ile bilinen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın göreve geldiği yıllarda bölgenin en modern analiz laboratuarını kurmuştu. Laboratuar sadece Isparta’ya değil ülkemizin dört bir yanına hizmet vermeye devam ediyor. Çevre ve yakın illerden gelen kömürlerde burada analizi gerçekleştirilerek ilgili kurumlara analiz sonuçları gönderiliyor her yıl denetimden geçen laboratuar bu yıl da yapılan incelemelerden tam not aldı.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yaptığı açıklamasında, “2010 yılında kurduğumuz laboratuarımız her yıl kendini genişleterek hizmet vermeye devam etmiştir. 2013 yıl sonu rakamları değerlendirildiğinde de en yüksek verimlilik seviyesine ulaşmıştır. Yapılan denetim sonucu ortaya çıkan verilere göre laboratuarımız cihaz donanımı ve yıllık yapılan analiz sayısı açısından Türkiye’de faaliyet gösteren akredite laboratuarların ortalamalarının üzerinde bir hizmet verdiği ortaya çıkmıştır.

Laboratuarımızın bu hızlı gelişmesindeki en büyük etken modern cihaz donanımı sayesinde en hızlı analiz sonucuna ulaşan laboratuar olmasıdır. Bu durum Türkiye’deki kamu kurumları ve özel kurumlar tarafından tercih edilme sebebi olmuştur” dedi.

Günaydın ayrıca laboratuarın 12 personelle hizmet verdiğini ve hizmet veren personelin de konusunda uzman kişilerden oluştuğunu dile getirdi. Günaydın laboratuarın 7/24 saat esasına göre hizmet verdiğini söyledi.

 

 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...