Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kuruluna Belediye Başkan Adayları’nın konuşmaları damgasını vurdu

8 Ocak 2014 16:39

Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Genel Kurulu’na katılan SP Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı ve AKP Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş esnafa seslendi. Adaylar bir nevi seçim çalışması yaparken projelerini de açıkladı.

Sırasıyla kendilerine söz hakkı tanınan Belediye Başkan adayları yapacakları icraatları esnaflarla paylaştı.

“TÜRKİYE’DE ‘ISPARTA DİYE BİR İL’ VAR DEDİRTMELİYİZ”

Yerel yöneticilerin ve Oda Başkanlarının insanların hayatını kolaylaştırsın diye seçildiğini belirten Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, toplumun nabzını en iyi tutanların esnaflar olduğunu bildirdi. Esnafların aynı zamanda sosyal bir görevinin de bulunduğunu ifade eden Çakan, “Şehri dolaşıyoruz. Isparta’nın ticari hayatı öğrencinin cep harçlığına dayalı. Şehri öğrencinin cep harçlığından kurtarmalıyız. İlimizi turizme açmaz, yeni yatırımlar getirmez isek gelişmemiz çok zor! Diğer şehirlere bakıyoruz çok farklı atılımlar yaptılar.

“İLİMİZİN SORUNLARINI OTOPARK YAPARAK ÇÖZEMEYİZ”

Isparta’nın sorunlarını otopark yaparak ve geliştirerek çözemeyiz. Ayrıca şehri yaymak ve büyükşehir yapmak hedefimiz olmalı. Şehrin bazı merkezlere ayrışmasını yoğunluğu başka caddelere yayarak çözeriz. Belediye Başkanları kendi bildikleri doğrularla yürüyorsa bir yerde yanlışlık vardır. Sizin deneyimlerinizin bu şehirde mutlaka kullanılması lazım. Ortak aklı kullanabilecek bir vizyonla Türkiye’nin tüm illeri içinde ‘Isparta diye bir il var’ dedirtmeliyiz” şeklinde konuştu.

“ISPARTA İÇİN ‘ZENGİNLEŞME ZAMANI’ DİYORUZ”

Öte yandan kendi belediyecilik anlayışlarını farklı anlatacağını belirten CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, da Isparta için zenginleşme zamanının geldiğini ifade etti. Bunu 3 aşamaya ayırdıklarını dile getiren Çakmakçı, “İnsan zenginliği, yaşam zenginliği ve kentsel zenginliği nasıl arttıracağız bunları konuşacağız. Çünkü Isparta esnaf ağırlıklı bir şehir. Esnaf iyi olursa Isparta iyi olur. Esnafın gelişmesini sağlayacak bir belediye anlayışı vazgeçilmezimiz. Cazibe merkezlerinin oluşması lazım. Bunun için eğitim çok önemli.

“ÜNİVERSİTE HASTANESİNİ KURMAMIŞ OLSAYDIK

BUGÜN ÖZEL HASTANELER OLMAZDI”

Ayrıca Isparta bir sağlık kenti. Benim rektörlüğüm dönemimde Üniversite hastanesini yapmamış olsaydık bugün özel sağlık kuruluşları olmayacaktı. Üniversitenin önderlik etmesi çok önemli. Sosyal bir belediyecilik anlayışıyla dayanışmayı arttıran bundan sonra daha mutlu bir Isparta’yı birlikte oluşturarak ‘Başkan istedi yaptı’ demeden memleketinden onur duyan bir Isparta’yı oluşturacağız” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMLE ISPARTA’YI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş ise kentsel dönüşümden bahsederek konuşmasına başladı. Her ne kadar Isparta’nın gündeminde olmasa da Türkiye’nin gündeminde kentsel dönüşümün olduğunu belirten Uzaktaş, “Kentsel dönüşüm projesinin uygulanmasıyla birlikte esnafımıza ciddi katkılar sağlanacak. Yerel yönetimlerde nasip olur yetkiyi bize verirseniz, kentsel dönüşümle şehri yeniden yapılandıracağız” dedi.

“DİĞER İLLERDE YATIRIMLAR ISPARTA’DA

İSE OLUMSUZLUKLAR KONUŞULUYOR”

Diğer taraftan her ne kadar muhalefet fakir edebiyatı yapsa da Isparta’nın gelirinin oldukça iyi olduğunu ifade eden Uzaktaş, “Olumsuz söylemlerle esnafımızın moralini bozarsak Isparta’nın önünü tıkamış oluruz. Ben de sizin gibi esnafım. Diğer illerde konuşulan söylemlerle Isparta’daki söylemler çok farklı. Burada olumsuzluklar konuşuluyor. Diğer illerde ise ‘Şunu nereye satarız bunu nereye satarız’ o konuşuluyor.

“BU FABRİKALARI SÜS OLSUN DİYE Mİ YAPTIK?”

Bir başka husus briket fabrikaları. Buradan doğru dürüst iş çıkıyor mu? Çıkmıyor. Çünkü çalışmıyor. Nevşehir’den ya da Antalya’dan arkadaşlar arıyor. Orada mal kalmadığı zaman Isparta aranıyor diyor. Biz bu fabrikaları süs olsun diye mi yaptık? O fabrikaları torunlarımızın torunlarına kalsın diye mi yaptık yoksa o fabrikaları sadece Belediye Başkanına aylık 9000 bin TL para ödensin diye mi yaptık? Demek ki bu fabrikalar çalışırsa esnafa iş çıkacak.

“ESNAF SÖZÜ VERİYORUM”

Isparta’nın içerisi sürekli kaos halinde. Bunu çözmemiz gerekiyor. Bunu çözümü Işıkkent’e otopark yapmak değil. Isparta’nın trafik sorunu şehir dizaynını yeniden yapmakla çözülür. Bunu yaparken de adil olmak gerekir. Yandaş müteahhit yapmayacak, tarım arazileri yeni şehir merkezi olarak ilan edilmeyecek. Çarşımızı yeniden dizayn etmemiz gerekiyor. 113 Cadde ve Kaymakkapı Meydanına sıkışmış bir halde. Buraları genişletmemiz gerekiyor. Benim çocukluğumda olan otogar hala aynı yerde. Otogarı yeniden inşa edeceğiz. Köy garajında sıkıntı var. Bu yapı düzenli çalışmıyor. Bununla ilgili yeni projeler geliştirmemiz lazım. Benim sözlerim esnaf sözü. Esnafça anlattım. Önemli olan bunları anlatmak değil. Önemli olan seçim zamanı seçim vaadi olarak güzel resimler ortaya koyup güzel projeler diye nasıl olsa hemşerilerim seçim sonrası bunları unutur diye bunlarla ilgili asılsız vaatlerde bulunmak değil. Esnafın sözü senettir, benim de sözüm senettir diyorum” dedi.

Bu haber 870 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...