Tural yeniden Başkan seçildi

8 Ocak 2014 16:37

Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu’nu dün gerçekleştirdi. İki listenin yarıştığı seçimde mevcut Başkan Ahmet Tural 231 oyla yeniden Başkanlığa seçilirken diğer aday Muammer Kara ise 165 oy aldı. Tural, “Bize Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevi verilirse belki burada işler aksar düşüncesiyle bırakabiliriz düşüncemiz oldu. Ama böyle bir görev olmazsa bizim asli görevimiz Şoförler Odası Başkanlığıdır” dedi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın seçimli Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen Genel Kurula Birlik Başkanı Ahmet Aybatılı, AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, CHP Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Saadet Partisi Adayı Süleyman Çakan ve çok sayıda davetli ile Oda üyeleri katıldı. Gerçekleştirilen seçime mevcut Başkan Ahmet Tural ile Muammer Kara, 2 ayrı liste çıkartarak, katıldılar.

DİVAN’A AYBATILI BAŞKANLIK ETTİ

Genel kurul ilk olarak divan oluşturularak başladı. Divana Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı başkanlık yaparken mevcut yönetim mali ve hizmetler açısından üyelerin oybirliği ile ibra edildi. Daha sonra belediye başkan adayları ve misafirlere konuşmaları için söz verildi. İlk kez bu genel kurul sayesinde 3 partinin adayı yan yana gelirken,  hepsi söz alarak, şoför esnafına yönelik projelerinden bahsetti.

EMEKLİ OLUYORSUNUZ CÜZİ BİR ZAM ALIYORSUNUZ!

Daha sonra sözü Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdulkadir Ersal aldı. Ersal, esnafın emekli olduktan sonra maaşlarına yapılan zamları eleştirdi. Ersal, “Yarınızdan fazlası emekli. 20-25 sene çalışıyorsunuz emekli oluyorsunuz. Sonra maaşlara cüzi zam yapılıyor. Geçinmek için çalışmak zorunda kalıyorsunuz. Çalıştığımız için Sosyal Güvenlik Destekleme Primi veriyorsunuz. Yıllardır bunun kaldırılması için uğraş veriyoruz. Bunun kaldırılması ve çalışan esnafımızın rahatlaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

KARDEŞ KURULUŞLARIZ

Ersal’dan sonra kürsüye gelen ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise Esnaf ve Sanatkarlar Odalarıyla, Ticaret ve Sanayi Odaları kardeş kuruluşlar olduğunu dile getirdi.  Esnaf Odalarının içinden en önemli odalardan bir tanesinin Şoförler Odası olduğunu vurgulayan Başdeğirmen, “Bugün şehrin en önemli hizmetlerinden bir tanesi toplu taşımacılık. Şoför esnafı günlük yaşantımız içerisinde o kadar çok bizimle birlikte oluyor ki, her alanda onlara ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

BAŞDEĞİRMEN’DEN YENİ MÜJDE

Öte yandan ITSO’da 2004 yılından sonra K belgesini vermeye başladıklarını belirten Başdeğirmen, yeni bir müjde verdi. Başdeğirmen, “Şimdi sayısal raporlar için de bir sistem açıldı. Bunu da il dışından almamız gerekiyor. Bunun için de bir girişimde bulunduk. Nasip olursa önümüzdeki aydan itibaren ITSO, sayısal raporları vermeye başlayacak” şeklinde konuştu.

TURAL’LA ARAM IZDASORUN YOK

Başdeğirmen’in konuşmasının ardından genel kurul seçimlerinde aday olanlara söz verildi. İlk olarak kürsüye Muammer Kara geldi ve neden aday olduğunu açıkladı. Ahmet Tural’la arasında hiçbir sorun olmadığını belirterek sözlerine başlayan Kara, sadece hizmet anlayışında farklılıklar olduğunu ifade etti. Tural’ın Federasyonda bir göreve getirilme durumu olduğunu ve görevi 6 ay sonra kendisine bırakabileceğini söylediğini ileri süren Kara, “20 yıl boyunca 10 yılda Ahmet Başkanlığımın ikinci başkanlığını yaptım. Bu deneyimlerimi hizmete dönüştürmek istiyorum” dedi.

KAMYONCULAR UNUULDU

Kara zaman zaman Tural yönetimini eleştirerek, kamyoncuların sahipsiz bırakıldığını ileri sürdü. Kara, “Bunun günahına ve vebaline ben de ortağım. Ama başkan ne derse kooperatiflerde o olur. 15 yıldır Kamyoncular Kooperatifine yaptığımız bir şey yok. Büyük kurtarıcımızı zarar ettiği gerekçesiyle de sattık. Allah izin verirse biz gelirsek yenisini alacağız. 15 yıl aradan sonra Kamyoncular Kooperatifine yönetim teklifi geldi. Ben aday olunca mı bu teklif geldi? Kamyoncuların bir garaj sorunu var. Modern bir garaj için kanımın son damlasına kadar çalışacağız” şeklinde konuştu.

2 ADET PLAKAYI SATACAĞIM

Öte yandan Odaya ait olan 2 tane C plaka olduğunu ifade eden Kara, göreve gelmesi durumunda bunları satacağını belirtti. Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim Oda olarak görevimiz herhangi bir şirket kurup, oda üyesinin yaptığı işe ortak olmak değildir. Odamız bünyesindeki Ser Tur şirketindeki 2 adet C plakanın yüzde 90’nı Odamıza, yüzde 10’u Ahmet başkanımıza aittir. Bu şirketi mutlaka ve mutlaka satacağım. Bu ticari bir kuruluştur ve satılır. Zaten bu şirket son 2 yıldır zarar beyan etmiştir.

ODA BİNAMIZI DA SATABİLİRİZ

Seçim çalışmalarımızda gerekirse oda binasını satmak suretiyle verdiğimiz sözleri yerine getireceğimizi bildirdik. Amacımız içinde idare binası, sosyal tesisi, düğünlere hitap eden 2 düğün salonlu bir tesis yapımına yetki verilmesi durumunda başlayacağım. İmkânlarımıza bakacağız. İmkânlarımız elvermezse gerekirse Oda binamızı satarım dedim. Bu binamızın getirisi bize yılda 100 bin liradır. Ama üyelerimize bir getirisi yok. Yetkiyi alırsak satacağız. Satılmasını istemeyenler Ahmet Başkana, satılmasını isteyenler bana oy verecek.”

BU GURUR SİZİNDİR

Genel kurulda son olarak sözü Ahmet Tural aldı. Kara’nın kendisine yaptığı eleştirilere yanıt veren Tural, Federasyonda Genel Başkan Yardımcılığı görevi verilmesi durumunda buradaki görevini bırakabileceği yönünde bir düşünce olduğunu ancak şuanda böyle bir şeyin olmadığını bildirdi. Tural, şunları söyledi; “Geçen 2011 seçimlerinde Türkiye Şoförler Odası’na bizde aday olduk ama az bir oyla kaybettik. Daha sonra genel başkan Isparta’ya ziyarete geldi. Ziyaretinde Isparta’nın önemini, Ahmet Tural başkanın bilgisi, becerisi ve tecrübesinden istifade edeceklerini ifade ettiler. Bizim kendisinden bir talebimiz olmadı. Bu dönem birlikte çalışma talepleri oldu. Bizde seçilmemiz durumunda neden olmasın dedik. Burada 6 ay sonra görevi bırakma gibi bir olay yok. Bize genel başkan yardımcılığı görevi verilirse belki burada işler aksar düşüncesiyle bırakabiliriz düşüncemiz oldu. Ama böyle bir görev olmazsa bizim asli görevimiz Şoförler Odası Başkanlığıdır. Türkiye’de 697 tane Oda var.  Bunların 6 bin delegesi var. Her ilde 250-300 delege var. Isparta’da 63 delege var. Eğer Isparta 63 delegeyle Türkiye genelinde 697 Odada 6 bin delege içerisinde 11 kişiden bir kişi oluyorsa bu gurur sizindir.

2 GÖREVİM VAR

Ben öncelikle Şoförler Odası daha sonra da Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanıyım. Esnaf Kefalete başkan olduk. Kamyoncu, taksici, otobüsçü esnafımız çok iyi bilir. Esnaf Kefaletten kredi almak için yalvarıyorduk, rica ediyorduk. Şimdi merdivende bile imzalıyoruz ve krediyi çekiyorsunuz. Kooperatifi aldığımızda 900 bin lira finansmanı vardı. Şuanda 10 milyon lirayı geçti. Bunun da 6 milyon 770 bin lirasını şoför esnafı kullandı.

PLAKALARI KİMSE SATAMAZ

Zamanında 82 tane C plaka çıkarttık. 2 tanesini de odaya aldık. Bunları satarız diyorlar. Bunları kimse satamaz. Belediye Meclisi’nin kararı var. Bu plakalar tahsislidir ve kimse satamaz. 90 bin lira koyduk 2 araba aldık. 7 ay önce 2014 model 2 tane 200 bin liralık araç aldık. Nerede zarar ediyor? Bu araçları Ser Tur çalıştırıyor. Oradan borcunu ödüyoruz ve geliri de orada.

EVLAT BABADAN AYRILMAZ

Biz burada adaletli iş yapmaya çalışıyoruz. Taksiciler, otobüsçüler, kamyoncular, servisçilerin hepsi bizim eşit üyemizdir. Şoförler Odasını bir baba düşünürsek bu esnaf grupları da evlattır. Baba, evlattan ayrılmaz.

KAMYONCULAR İÇİN GARAJ TALEBİMİZ OLMUŞTU

Kamyoncular garajı için Sayın Aybatılı başkanım zamanında Adliye yanında bir yer garaj olarak geçirildi. Daha sonra gelen iptal etti. Sonra da belediyeye birkaç yazı yazdık ve 3 talebimiz oldu.

MAZOTTAN ÖTV ALINMASIN

Amacımız şu yasa ve kanunları uygularken esnafımızın mağdur olmamasını istiyoruz. 5378 sayılı kanunda özürlülerle ilgili isteğimiz şudur; bir sefere mahsus ÖTV ve KDV alınmadan uzun vadeli kredi talep ediyoruz. İlgili mevduata göre denizlerde yük ve yolcu taşıyanlara ÖTV’siz verilen mazottan biz de yararlanmak istiyoruz. Bizde kamu hizmeti yapıyoruz. Yetkililere buradan çağrı yapıyoruz. Böyle olunca vatandaş da bundan yararlanacak.”

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi.

66 FARKLA TURAL KAZANDI

Gizli oy usulüyle yapılan seçim sonuçlarına göre Ahmet Tural 231, Muammer Kara ise 165 oy aldı. Yönetimde tekrar güven tazeleyen Tural, tüm üyelere teşekkür etti.

YENİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Ahmet Tural

Behçet Güngör

Yahya Çalışkan

Mehmet Yücedağ

Durmuş Ercan

Ramazan Kahveci

 

 

Bu haber 1271 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...