Kızılçubuk Mahallesi’nin çehresi değişiyor

8 Ocak 2014 16:30

Devlet kuruluşlarından Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ile Orman Fidanlık Müdürlüğü’nün yer aldığı Kızılçubuk Mahallesi her geçen gün yapılan yatırımlarla daha güzel hale geliyor.

Belediye, DSİ işbirliği ile yapılan fidanlık Köprüsü büyük bir hizmet olarak yerini alırken, Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ile Orman Fidanlık Müdürlüğü’nün yol kenarlarında sınırlarına yaptığı betonlu bahçe duvarları Kızılçubuk Mahallesi’nin çehresini değiştirdi.

Belediye önce hendek içerisinden giden yağmur sularını geniş çaplı beton büzler döşeyerek hem yolun genişletilmesini, hem de hendeğin ortadan kalkmasını sağladı. Şimdi de resmi kuruluşların yaptırdığı yol kenarlarındaki duvarların yanına Belediye kaldırım yapmaya başladı.

Yapılan çalışmaları bizzat yerinde takibeden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Mahallelerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Kızılçubuk Mahallemizin Camisi ve resmi kuruluşların bulunduğu bölgede ilk defa kaldırım çalışmalarını başlattık. Belediyemizin imkânlarını, varlıklarını hep halkımızın faydasına olacak hizmetlerde kullanmaya çalışıyoruz. Yollarımızın kilitli taş parkelerle döşenmesi, derelerin ıslahı, hendeklerin yerine beton büzlerin döşenmesi, sağlam bir köprünün yapılması, ulaşımın kolaylaştırılması ve şimdi de kaldırımların yapılmaya başlanmış olması Kızılçubuk Mahallesi’ne ayrı güzellik getirmektedir. Mahalle sınırlarında bulunan Mücevre bölgesinde de daha önce 2800 metrelik yolda ıslah çalışması ve asfalt kaplama yapılmıştı. Aslında bütün mahallelerimizin en güzel ve daha çok hizmetleri hak ettiğini biliyoruz. Samimi çalışmalarımızı gören saygıdeğer halkımızın, beklenen hizmetlerin zaman içersinde yapılabileceğini idrak etmesi bizi ayrıca sevindiriyor, rahatlatıyor.  Biz halkımız için varız ve halkımız için çalışıyoruz. Bütün kaynaklarımızı onlar için kullanıyoruz” dedi.

Kızılçubuk Mahallesi Camiî’nin musalla taşının mermerle kaplattırılması ve üzerine yağmurluk, gölgelik yapılması da mahalle sakinlerini sevindirdi.

Mahallelerine yapılan hizmetleri gören vatandaşlar ve Mahalle Muhtarı Ekrem Özçelik Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e teşekkür etti.

Orman Fidanlık Müdürü Alime Divrik, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile yeni kaldırım çalışmalarını birlikte incelediler. Orman Fidanlık Müdürü Alime Divrik, ilk defa yapılan kaldırım çalışmaları ve Belediye hizmetlerinden dolayı Başkan Özmeral’e teşekkür etti.

 

Bu haber 626 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...